Inclus în calendarul Activităţilor Educative Judeţene, proiectul „Copil ca tine sunt şi eu” a ajuns la cea de-a şasea activitate p 11 aprilie, la Rebrişoara. Derulat ca un parteneriat între şcoli gimnaziale din Bistriţa, Rebrişoara şi Nepos, proiectul contribuie la apropierea elevilor din şcoli distanţate geografic, dar apropiate sufleteşte.
Inclus în calendarul Activităţilor Educative Judeţene, proiectul „Copil ca tine sunt şi eu” a ajuns la cea de-a şasea activitate în ziua de 11 aprilie, la Rebrişoara. Derulat ca un parteneriat între Şcoala Gimnazială nr.1 Bistriţa (clasa a III-a, prof. Petri Alina Maria), Şcoala Gimnazială „I.I. Mureşanu” Rebrişoara (clasa a III-a, prof. Hoha Adela Mihaela) şi Şcoala Gimnazială „G. Istrate” Nepos (clasele a III-a, prof. Petri Rodica Veturia şi Borzaşi Ştefania Rodica), proiectul şi-a propus să contribuie la apropierea dintre elevii de aceeaşi vârstă din unităţi şcolare distanţate geografic, dar apropiate sufleteşte.
Cea de-a şasea activitate a însemnat primirea prietenilor din parteneriat la Rebrişoara, unde elevii de la Bistriţa, obişnuiţi cu agitaţia oraşului, au putut să descopere frumuseţile vieţii la ţară.
Programul a fost deschis de două scenete, „Alba ca Zăpada” şi „Povestea puiului de cerb”, interpretate de către elevii gazdă şi de clasa pregătitoarea a înv. Acu Maria Doina, scenete care s-au bucurat de mare succes la publicul devenit exuberant.
Apoi elevii bistriţeni şi cei rebrişoreni au vizitat pentru câteva ore o gospodărie autentică someşană, unde bunica Maria Biro i-a primit cu emoţie, transpunându-i pe copii într-o lume plină de nostalgie şi de poveste.
Elevii s-au întors apoi în localul şcolii, unde au urmărit documentarul „Noi, rebrişorenii de ieri, de azi şi de mâine”.
Punctul culminant al activităţii a fost vizitarea unui obiectiv turistic de mare impact sufletesc, biserica de lemn monument istoric de pe Valea Gersei, aparţinând Parohiei Gersa I, cunoscută cu numele de „bisericuţa din Grui”.
Monumentul, datând din anul 1717, a dus elevii într-un univers despre care au aflat cu entuziasm şi încântare lucruri noi şi ziditoare de suflet.
Elevii bistriţeni s-au despărţit de prietenii lor rebrişoreni cu emoţie, în aşteptarea unei viitoare activităţi, în luna mai, când cei trei parteneri ai proiectului vor face o vizită la herghelia din Beclean, prilejul unor noi prietenii şi unor noi aventuri ale cunoaşterii.
Prof. Adela Mihaela Hoha