Perimetrul viitorului Aquapark va avea o suprafață de 5 ha și aici vor fi amenajate zone „care pot coexista": sport, petrecerea timpului liber, cazare şi spaţiul verde aferent construcţiilor decorative şi utilitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități. AFLĂ ce vrea să aibă Primăria în viitorul parc acvatic:
În documentația postată ieri în SEAP se arată că municipalitatea doreşte realizarea unui complex reprezentativ, modern, să intre în armonie cu fondul construit, cât şi cu elementele naturale înconjurătoare. „Suprafaţa destinată pentru complex, respectiv petrecerea timpului liber, sport şi spaţiu verde va fi de 5 ha, în prima etapă. Această suprafaţă va putea fi extinsă într-o etapă ulterioară, în funcţie de necesităţile şi posibilităţile beneficiarului. Capacitatea de deservire a complexului va fi pentru un aflux de aproximativ 5.000 persoane/zi/timp de vară”, explică municipalitatea.
Aquaparkul se va învecina cu Sala Polivalentă la vest și cu pârtia de schi şi kartodromul la sud.
„Aici se va amenaja un patinoar acoperit şi un patinoar în aer liber, precum şi o zonă destinată practicării sporturilor şi activităţilor recreative legate de apă tip aqualand, cu dotările aferente, respectiv spaţii pentru restaurante, baruri, cafenele, spaţii administrative şi pentru închirieri material sportiv, scenă mobilă pentru spectacole în aer liber, spaţii amenajate pentru competiţii, demonstraţii şi antrenament cu role, skateboard şi biciclete, terenuri de tenis, volei şi bascket, precum şi o zonă amenajată de camping”, solicită municipalitatea.
Concret, complexul de agrement acvatic Aquaparc va fi constituit din două clădiri – una situată la intrare în care se va regăsi casa de bilete și birourile şi spaţii administrative pentru aproximativ 10 persoane și clădirea principală cu suprafaţa minimă de 1200 mp.
În această clădire va exista un bazin acoperit care să funcţioneze atât pe timp de vară cât şi pe timp de iarnă cu următoarele funcţiuni: bazin de înot cu dimensiunea de 25 m x 12 m pentru adulţi şi piscină pentru copii cu suprafaţa minimă de 200 mp; grupuri sanitare pentru femei (prevăzut cu salon „Mama şi copilul”), bărbaţi, persoane cu dizabilităţi; saună care să deservească maxim treizeci de persoane (suprafaţa minimă va fi de 100mp şi va cuprinde mai multe tipuri de saună uscată, saună umedă, saună cu infraroşii etc); jacuzzi pentru 30 persoane; servicii spa; tobogane interioare care au legătură cu exteriorul; salon de jocuri (popicărie/bowling, biliard, tenis de masă); duşuri; vestiare pentru minim 100 de persoane și un punct de prim ajutor.
În exterior vor fi amenajate bazine care să funcţioneze pe timpul verii, astfel: bazin de înot cu dimensiunea de 50x25m pentru adulţi; piscine şi bazine pentru copii şi adulţi cu suprafaţa totală de minim 1000 mp; bazin exterior cu apă sărată; tobogane exterioare independente şi mobilier specific în bazinele pentru copii; bazin colector; bazine cu valuri şi hidromasaj; vestiare pentru minim 100 de persoane; duşuri și grupuri sanitare;- plajă exterioară în jurul bazinelor şi separat loc de plajă (suprafaţă înierbată).
În plus, va fi amenajat și un spaţiu de agrement cu trei terenuri multifuncţionale pentru sport în aer liber; spaţiu pentru discotecă în aer liber (în spaţiu cu dublă utilitate), un loc de joacă pentru copii în aer liber pe diferite vârste cu tematici diferite, bac de nisip, leagăne-cumpene, leagăne cu mişcare pendulară (bărcuţă, mic avion, etc.), leagăne carusel, bazin de mică adâncime (20-30 cm, pentru mersul prin apă, jucării flotante), construcţii pentru căţărat, piste pentru patine cu role, biciclete, panouri de beton pentru desenat cu cretă, loc destinat jocurilor sportive statice (şah, remi) etc.
Nu sunt uitate nici bazele de observare pentru post salvare acvatică–salvamar.
Tot aici vor fi amenajate și parcări supraterane cu mimim 200 locuri, inclusiv loc de parcare pentru autobus. Se va realiza şi o parcare pentru max 10 rulote care să poată fi racordate la reţeaua de alimentare cu energie electrică şi apă- canal.
Încălzirea apei se va realiza cu un sistem de panouri solare sau alte surse regenerabile.
Firmele de proiectare au termen până pe 17 decembrie să vină cu ofertele și apoi, după semnarea contracului au la dispoziție 10 luni pentru a-și termina treaba.