În ciuda temperaturilor scăzute, producătorii din județ își expun și weekendul acesta bunătățile lângă Biserica Evanghelică. Începând din acest weekend, producătorii au parte de căsuțele care au fost mutate din Schullerwald pentru târgul de Crăciun.
Vremea prietenoasă a adus și weekendul acesta producătorii din toate colțurile județului la târgul de lângă Biserica Evanghelică. În jur de 10 producători au ignorat temperaturile apropiate de 0oC și și-au expus produsele în centrul orașului.
Bistrițenii care ajung astăzi sau mâine în centrul orașului se pot aproviziona cu legume, murături, gemuri, siropuri, miere și chiar ulei presat la rece făcut la doi pași de Bistrița, în Dipșa.
Producătorii îi așteaptă pe pofticioși și cu plăcinte, pâine tradițională, cozonaci, brânzeturi și smântână făcută în casă. Încet, încet pe la ora10:00, amatorii de produse tradiționale au început să-și facă apariția și să se aprovizioneze cu bunătăți cum numai în bătătura bunicilor mai găsim.
Cei care nu mai apucă să dea o fugă astăzi la târg, pot să îi viziteze și mâine pe producători, care sunt dispuși să împartă cu oricine dorește din secrete, dar și din poveștile acestor produse.
Începând din acest weekend, producătorii își vor expune marfa la căsuțele din lemn puse la dispoziție de Primăria Bistrița, care le-a mutat deja în centrul orașului, în așteptarea târgului de Crăciun.