Este format din 15 perechi de tineri dansatori îndrumați de instructorul-coregraf, Nicoară Valer! Ansamblul de dansuri populare “Miorița” din comuna Mărișelu s-a înființat recent din dorința de a păstra și promova cu succes, jocul popular de la Mărișelu și de pe Valea Șieului.
Reprezentanții Consiliului Local Mărișelu au aprobat în decursul lunii octombrie a acestui an, Hotărârea privind înființarea la nivelul comunei a Ansamblului de dansuri populare “Miorița”, împreună cu artiștii săi vocali. Potrivit primarului Toma Someșan, inițiativa este un mai veche și aparține administrației locale care își propune astfel, promovarea și perpetuarea dansului popular tradițional de la Mărișelu și din zona Văii Șieului.
Noul ansamblu de la Mărișelu este constituit din 15 perechi de tineri dansatori, cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani, din satele Mărișelu, Măgurele, Bârla și Sântioana, sub îndrumarea instructorului-coregraf, Nicoară Valer din localitatea Măgurele. Primul spectacol al ansamblului va avea loc luna viitoare, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, când tinerii dansatori vor apărea pentru prima dată pe scena Căminului Cultural Mărișelu, în fața consătenilor lor.
“Avem așadar un instructor cu o vastă experiență, pentru că dânsul ( n.r. – Nicoară Valer) a fost dansator în ansamblul „Cununa de pe Someș” timp de peste 20 de ani. Sigur că vom încheia un contract de colaborare cu domnul Valer începând cu anul 2014 și sperăm noi pentru mult înainte (…) Din fonduri de la bugetul local al comunei Mărișelu vom asigura plata coregrafului, sala pentru repetiții care este deja funcțională, precum și deplasările dansatorilor la spectacolele la care vor participa pe viitor”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Mărișelu, Toma Someșan.
În paralel cu repetițiile Ansamblului “Miorița”, alte 10 perechi de tineri din satul Domnești s-au înscris pentru inițiere și formare sub îndrumarea aceluiași coregraf, cu scopul de a constitui pe viitor, Formația de dansuri populare a Căminului Cultural din Domnești, localitate în care se dorește și crearea unei Formații de dansuri țigănești.
Foto: Arhivă