Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  72 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Prin investițiile anuale, Rodna se transformă vizibil într-un orășel de munte!

10/03/2014 14:02:35 Iulia STUPINEAN  
Încă 1 km de asfalt pe drumurile comunale, școli și grădinițe în reabilitare, proiecte europene gata de implementare! Toate acestea se anunță la Rodna în 2014, comună condusă de un primar cu o vastă experiență în administrație.

Administrația locală de la Rodna continuă și în 2014, investițiile și proiectele de dezvoltare continuă a comunei, banii necesari fiind asigurați anual, în special din exploatarea masei lemnoase. Sume importante de la bugetul propriu au fost direcționate spre reabilitarea și modernizarea infrastructurii: de la asigurarea canalizării și a apei potabile, până la asfaltarea a încă 3-4 străzi comunale cu o lungime totală de aproximativ 1 km.

“Până la sfârșitul anului vom avea asfaltate circa 80% din străzile comunei Rodna, deservind o populație de aproximativ 7.000 de locuitori. Eu mi-am propus ca treptat să ne apropiem de condițiile celor de la oraș, cu toate că noi ne aflăm la poalele munților Ineu”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Rodna, Alexandru Nășcan.

Infrastructura educațională rămâne și ea o prioritate la Rodna, fiind estimate pentru acest an investiții din bani locali, cu o valoare cuprinsă între 600.000 și 800.000 de lei. După ce anul trecut a fost asigurată încălzirea centrală și înlocuită tâmplăria la Școala Gimnazială “Florian Porcius” din localitate (investiție care a costat circa 900.000 de lei), anul acesta continuă lucrările de reabilitare ale corpurilor 1 și 2 la aceeași unitate învățământ. Tot de o modernizare ca la carte va avea parte în 2014 și Grădiniţa cunoscută în zonă sub numele“De sub Coastă”.

Investițiile din bani europeni nu lipsesc din peisajul rodnean nici în acest an. Potrivit primarului Alexandru Nășcan, în scurt timp vor debuta intervențiile în teren la 7 pâraie necadastrate, prin intermediul unui proiect accesat pe Submăsura 125 c – Lucrări de construcţii, refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi protecţie împotriva inundaţiilor. Investiția cu o valoare de 7,2 milioane de lei se află momentan în faza de publicare a licitației pe SEAP pentru desemnarea executantului.

“Din păcate, la acest proiect întâmpinăm și unele greutăți. Practic, nu este vina noastră ci a celor de la Apele Române care au schimbat denumirea pârâului Valea Marte în Dragovata, trecându-l cadastrat. Iar proiectul este doar pentru pâraie necadastrate. Așa că el ( n.r. - pârâul Dragovata) nu poate intra la proiectul susținut din fonduri europene nerambursabile. Pentru a repara greșeala, voi cere sprijin conducerii Consiliului Județean Bistrița – Năsăud să intervină pentru schimbarea denumirii pârâului așa cum era anterior – Valea Marte. Oricum, dacă nu se va putea rezolva problema, avem în acea zonă și alte lucrări de făcut: întărim digurile și mai sunt vreo 600 de metri de asfaltat”, explică Nășcan.

Tot din fonduri europene, anul acesta va fi dotat cu instalații de sonorizare și lumini, Căminul Cultural de la Rodna și vor fi achiziționate 12 costume populare. Investiția cu o valoare de 30.000 de euro este posibilă printr-un proiect finanțat prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Leader Bistrița-Năsăud, cu sediul în Maieru.

“De 14 ani de când sunt primar, mi-am propus ca în urma mea să rămână numai lucruri frumoase realizate. Și în Consiliul Local se lucrează bine, pentru că, până la urmă toți consilierii au înțeles că politica se face în campanie, iar administrația se face tot timpul pentru comună, pentru oameni. Apoi, am depus proiecte pe toate fondurile posibile care au existat de-a lungul anilor. Iar acum avem apă și canalizare, drumuri asfaltate, sală de sport, centru de afaceri, o primărie modernă cu toate dotările necesare…și multe altele. Așa că, cine va veni după mine va trebui în mod special doar să întrețină”, a conchis primarul Alexandru Nășcan.

 

Foto: Arhivă comuna Rodna

7684 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro