Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  24 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Primarul din Maieru vrea ca tinerii să se specializeze în prelucrarea lemnului, la școala din comună!

30/05/2015 10:12:17 Felicia SZUCS  
Școala de Arte și Meserii din Maieru va fi reabilitată integral până în toamna acestui an și va funcționa cu 14 clase. Primarul Dumitru Vasile vrea ca acolo tinerii să învețe meserii care se cer pe piața muncii în zonă: lucrători în turism, mecanici auto și în domeniul prelucrării lemnului!

După ani buni în care investiția în reabilitarea Școlii de Arte și Meserii din Maieru a fost sistată din cauza lipsei banilor, dar și a deciziei ministerului de resort de a desființa rețeaua de învățământ profesional, acum se lucrează intensiv pentru finalizarea lucrărilor până în luna septembrie.

Primăria din Maieru a accesat în anul 2014 fonduri europene pentru continuarea lucrărilor la această şcoală, pentru care există şi dotări specifice. Primarul Dumitru Vasile spune că în anii 2007 – 2008 s-au primit dotări în valoare de cca 150 mii de euro, pentru mecanici auto şi pentru turism, care până acum au zăcut nefolosite și în risc de a se degrada.

Lucrurile s-au schimbat între timp, unitatea de învățământ a primit fondurile necesare reabilitării ei și reintegrării în circuitul educațional cu profil profesional, iar acum se turează motoarele pentru finalizarea lucrărilor astfel ca din toamnă, odată cu începerea noului an școlar, cele 14 clase să-și primească elevii.

Primarul comunei Maieru își dorește ca în unitatea de învățământ complet reabilitată tinerii să se poată forma în meseriile de mecanic auto, ca lucrători în turism și alimentație publică și, de ce nu, dat fiind profilul pieței muncii din zonă, în prelucrarea lemnului, astfel încât marii angajatori din comună și împrejurimi să poată avea acces la oameni calificați.

Investiţia în reabilitarea şi extinderea Şcolii de Arte şi Meserii din Maieru se cifrează la 2 milioane de lei.

3461 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro