Școala de Arte și Meserii din Maieru va fi reabilitată integral până în toamna acestui an și va funcționa cu 14 clase. Primarul Dumitru Vasile vrea ca acolo tinerii să învețe meserii care se cer pe piața muncii în zonă: lucrători în turism, mecanici auto și în domeniul prelucrării lemnului!
După ani buni în care investiția în reabilitarea Școlii de Arte și Meserii din Maieru a fost sistată din cauza lipsei banilor, dar și a deciziei ministerului de resort de a desființa rețeaua de învățământ profesional, acum se lucrează intensiv pentru finalizarea lucrărilor până în luna septembrie.
Primăria din Maieru a accesat în anul 2014 fonduri europene pentru continuarea lucrărilor la această şcoală, pentru care există şi dotări specifice. Primarul Dumitru Vasile spune că în anii 2007 – 2008 s-au primit dotări în valoare de cca 150 mii de euro, pentru mecanici auto şi pentru turism, care până acum au zăcut nefolosite și în risc de a se degrada.
Lucrurile s-au schimbat între timp, unitatea de învățământ a primit fondurile necesare reabilitării ei și reintegrării în circuitul educațional cu profil profesional, iar acum se turează motoarele pentru finalizarea lucrărilor astfel ca din toamnă, odată cu începerea noului an școlar, cele 14 clase să-și primească elevii.
Primarul comunei Maieru își dorește ca în unitatea de învățământ complet reabilitată tinerii să se poată forma în meseriile de mecanic auto, ca lucrători în turism și alimentație publică și, de ce nu, dat fiind profilul pieței muncii din zonă, în prelucrarea lemnului, astfel încât marii angajatori din comună și împrejurimi să poată avea acces la oameni calificați.
Investiţia în reabilitarea şi extinderea Şcolii de Arte şi Meserii din Maieru se cifrează la 2 milioane de lei.