Cerşetoria este o problemă care trebuie rezolvată în primul rând cu ajutorul cetăţenilor! Asta susţine primarul Ovidiu Creţu care explică foarte clar că putem scăpa de cerşetori dacă nu le mai dăm bani.
Primarul a explicat astăzi într-o conferinţă de presă că Bistriţa a scăpat în mare parte de cerşetorii care veneau din alte zone ale judeţului sau ale ţării. Cu toate acestea Creţu recunoaşte că această problemă nu a fost eradicată şi că trebuie făcut ceva în acest sens.
"Cerşetoria este o problemă. Patrulele pe care le avem noi, una motorizată şi doi de la sistemul de pază, trebuie să acopere toată zona, de la Slătiniţa până la Sărata, de la Sigmir până la Ghinda. În municipiul Bistriţa, cerşetoria a scăzut foarte mult. Atâta timp cât nu ne ocupăm să îi lămurim pe oameni să nu dea bani, nu rezolvăm problema. În momentul în care cineva duce mâna în buzunar şi i-a dat un leu, l-a fixat acolo", declara într-o conferinţă de presă primarul.
Creţu a mai explicat că poliţiştii locali au făcut multe patrule şi că de fiecare dată când au găsit cerşetori i-au luat de pe străzi, i-au dus la sediul Poliţiei Locale pentru identificare şi i-au ţinut acolo pe timp de zi pentru a nu putea merge să cerşescă. Acestă metodă pare să fi dat rezultate, după cum anunţă primarul.
"Am găsit împreună cu Poliţia Locală metoda să-i luăm, să-i identificăm şi seara să-i lăsăm liberi, iar ei nu produceau în ziua respectivă. Varianta aceea de a-i duce în Dealul Târgului sau în altă parte nu era bună. Cu ajutorul unui telefon în zece minute erau înapoi, cu taxi, sau mă rog, cu peştele. Cei care sunt acum sunt cerşetori locali, copii cei mai mulţi dintre ei. Noi trebuie să clarificăm lucrurile între noi şi să nu băgăm mâna în buzunar. Tot se găseşte unul care dă bani şi dacă o dată la trei ore un cerşetor reuşeşte să obţină un ban, se fixează acolo", a mai spus Ovidiu Creţu.