Una dintre investițiile majore care încep anul acesta este Podul Berăriei. „Un pod în zona locuită a Bistriței nu s-a construit cred de mai bine de 100 de ani” anunță mândru primarul orașului.
Până la jumătatea anului viitor în Bistrița va exista un nou pod care va realiza accesul peste râul Bistrița între strada Libertății și zona Zăvoaie. Podul Berăriei va avea două benzi de circulaţie şi două trotuare (partea carosabilă va fi de 7,80 m lățime iar trotuarele de 1,5 metri) și o deschidere de 40 de metri.
„Începem tot în acest an construirea unui obiectiv foarte important, a Podului Berăriei. Fac precizarea că în municipiul Bistrița un pod în zona locuită nu s-a realizat de foarte foarte mulți ani. Fac abstracție de podul construit lângă Podul Budacului, care de fapt a fost înlocuirea podului respectiv, care ar fi trebuit demolat însă s-a preferat păstrarea lui pentru că încă mai rezistă, iar cel de la Unirea a fost realizat pentru accesul animalelor în pășune. Un pod în zona locuită a Bistriței nu s-a construit cred de mai bine de 100 de ani. Mă refer la poduri de genul celor două poduri mari de la Podul Jelnei și Podul Budacului și iată că vine cel de-al treilea care va face legătura nu numai cu o zonă importantă - zona Zăvoaie dar și cu toată extensia. În zona de sud, dincolo de posibila variantă ocolitoare a orașului. municipiul Bistrița s-a dezvoltat de-a lungul râului însă pe partea dreaptă. Pe partea stângă a municipiului dezvoltarea fost foarte redusă asta și datorită faptului că terenul este accidentat și instabil, mă refer la pădurea Codrișor, dar și datorită faptului că nu au existat mai multe poduri de trecere. Dacă am fi avut înspre Viișoara un pod, cred că zona respectivă ar fi cunoscut o dezvoltare mult mai accelerată, probabil în dauna zonei Sigmir sau Dealul Cetății” susținea primarul Bistriței Ovidiu Crețu.
Licitația pentru realizarea acestui pod a fost câștigată de firma Dacia Faber din Cluj care are la dispoziție 18 luni pentru realizarea acestei lucrări, estimată la peste un milion de euro.
În acest an municipalitatea a alocat acestei investiții 3.072.000 de lei, 2 milioane de lei din acești bani provenind din creditul luat de Primăria Bistrița anul trecut.