Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  29 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Primarul Becleanului și-a propus fluidizarea URGENTĂ a traficului pe DN 17. AFLĂ cum:

07/02/2018 10:23:06 Flavia DANCIU  
Invitat într-o emisiune televizată, primarul Becleanului, Nicu Moldovan, a discutat despre bugete, planuri, proiecte. „Vrem să ne ocupăm de această maximă urgență, fluidizarea traficului în Beclean, pe DN17”, a declarat acesta. Se întrevăd câteva opțiuni:

Invitat la AS-TV Bistrița, pentru a discuta despre anul 2017 și proiectele pentru 2018, Nicu Moldovan, primarul Becleanului, a primit de la un cetățean, sfaturi de fluidizare a traficului în orașul pe care îl administrează.

Până se face centura ocolitoare a orașului Beclean, în anul 2050, îi propun domnului primar să mai rărească din trecerile de pietoni, că sunt din 50 în 50 de metri, și să instaleze semafoare. Traficul va fi cu siguranță fluidizat. Acuma este un coșmar”, a scris Adrian Zagrai pe numărul de telefon al televiziunii As- TV.

Propunerea a venit însă, prea târziu, primarul făcând deja demersurile pentru așa ceva.

Toți cetățenii orașului au primit în scrisoarea primarului niște cartonașe, și acolo, sunt specificate toate aceste propuneri. Am anunțat cetățenii că se vor reduce numărul de treceri de pietoni, că vom instala semafoare. Vor fi 33 de semafoare în tot Becleanul. Mai mult, avem posibilitatea, prin demararea proiectului «Drumul Gării din Beclean» să oferim încă 3 variante ocolitoare, pentru fluidizarea traficului”, a explicat edilul.

În ce privește centura ocolitoare a orașului, Nicu Moldovan are planuri mari: dacă guvernul nu îi ajută, se încumetă ei, ca și comunitate, să plătească valoarea unui credit necesar pentru această lucrare.

Și dacă vorbiți de centura ocolitoare prin 2050, vreau să vă garantez că nu va fi în 2050, că vom lua o măsură administrativă. Dacă Guvernul actual nu ne dă o garanție scrisă cu banii necesari pentru studiu de fezabilitate și proiectul pentru centura ocolitoare, pentru acea pasarelă de la zona de intrare dinspre Bistrița spre Beclenuț, intră spre finanțare din bugetul pe 2018, noi vom merge în audiență la ministrul Transportului de acuma, poate chiar în luna martie sau aprilie, și vom găsi o soluție în care să ne accepte să preluăm noi această investiție. Pentru că noi legăm de fapt două localități și nu văd de ce nu ne-ar da voie. Noi atragem acum multe fonduri europene, și alte fonduri guvernamentale pe PNDL. Toate proiectele pe care le avem demarate se vor susține din acești bani, din aceste fonduri. Deci pentru următoarea etapă avem puterea financiară să suținem un credit pentru această maximă urgență. Vom avea astfel posibilitatea să preluăm noi această greutate. Bineînțeles că va apărea o presiune în următorii ani, dar eu cred că merită. Deci dacă nu vedem de la Guvern o perspectivă clară în această direcție, preluăm noi, fără nicio problemă. Facem noi studii, proiecte și tot ce trebuie. Și dacă ulterior putem atrage pe acel proiect finanțări europene sau guvernamentale, foarte bine. Dacă nu, preluăm noi această greutate și o ducem noi, ca și comunitate, fiindcă e ceea ce a mai rămas de făcut pentru orașul Beclean”, a spus Nicu Moldovan.

Astfel, cu proiectul privind Drumul Gării din Beclean, cu reducerea trecerilor de pietoni și semaforizarea acestora, dar și presiunea de finanțare de la Guvern sau din bugetul local pentru centura ocolitoare, șoferii pot spera că în viitorul apropiat, traversarea Becleanului nu va mai fi un coșmar.

4267 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro