Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  82 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Primăria nu are soluţii pentru a-i pedepsi pe cei care distrug blocurile sociale sau nu îşi plătesc chiriile

26/01/2016 14:17:22 Andreea BOJOR  
„Singura variantă pe care o avem este instanţa”, ne-a mărturisit directorul Direcţiei Patrimoniu, Vasile Marina. Chiriaşii care au distrus blocurile sociale sau cei care au datorii imense la chirie nu pot fi traşi la răspundere şi banii nu pot fi recuperaţi decât cu o decizie de la instanţă.

Directorul Direcţiei Patrimoniu recunoaşte că problemele de la blocurile sociale sunt multe. Reclamaţiile pe care le primeşte sunt pentru mizerie, gălăgie sau distrugere, iar aceste lucruri sunt confirmate şi de vizitele pe care reprezentanţii Primăriei Bistriţa le fac la blocurile sociale.

Ultimul control la blocurile sociale a fost făcut în toamna anului trecut, iar cei de la Direcţia de Patrimoniu au descoperit numeroase nereguli. De la uşi distruse în apartamente, la scări de bloc vandalizate şi până la pereţii exteriori murdari şi cu izolaţia ruptă.

„Atunci când se întâmplă astfel de lucruri trebuie identificată persoana care a făcut acest lucru, însă este destul de greu pentru că oamenii nu vor să facă reclamaţii scrise”, a explicat pentru Bistriţeanul.ro directorul Direcţiei Patrimoniu, Vasile Marina.

Marina spune că din cele 320 de locuinţe sociale date de municipalitate nu în foarte multe sunt chiriaşi cu probleme. Acesta susţine că ar fi aproximativ 10 cazuri cu probleme mari, fie pentru că nu îşi plătesc chiriile, fie pentru că nu se pot adapta şi integra în mediul în care trăiesc.

„Nu au cum să nu acumuleze datorii imense şi per total restanţa nu e mică. Au chirii de 2-3 luni neplătite. Sunt cam zece persoane care au datorii mai mari. Nu a trecut mult timp pentru a acumula datorii foarte mari. Sigur, ei ar putea fi evacuaţi pentru că fac imposibilă adaptarea. Tot timpul se sună la mascaţi, aceştia merg acolo şi după ce pleacă, muzica e din nou la maxim. Chestii de genul acesta se întâmplă, care nu sunt în regulă”, a mai declarat Vasile Marina.

Directorul Direcţiei Patrimoniu recunoaşte că instituţia pe care o conduce este într-un fel legată de mâini şi de picioare când vine vorba de tragerea la răspundere a rău platnicilor sau a celor care distrug locuinţele pe care le-au primit de la Primărie.

Singura cale de a îndrepta lucrurile este instanţa, atât în cazul datornicilor, cât şi în cazul celor care au vandalizat blocurile sociale şi locuinţele.

Întrebat de stricăciuni şi de cine e bun de plată, Vasile Marina explică: „ei (n.red. chiriaşii) le plătesc. Noi nu avem voie să le schimbăm nici uşile. Avem făcute plângeri la Poliţie pentru o uşă, pentru un geam. Poate că procedura va dura mult, un an doi, poate ne spun că nu l-au găsit (n.red. autorul), că nu l-au identificat şi că nu vrea nimeni să spună nimic. În momentul acela e clar că noi, ca proprietari, va trebui să le facem. Altfel nu prea avem cum întrucat vine Curtea de Conturi şi va spune că de ce le-am făcut pentru că în contractul de chirie e în sarcina chiriaşului. Partea de faţadă, şarpantă, acoperiş, beciurie, sunt ale noastre, acelea trebuie să le reparăm noi, le plăteşte Primăria. Partea de stricăciuni nu ai cum pentru că spune în lege: orice deteriorare a unui bun care e parte comună, cum e uşa de la intrare, sau ceva din casa scării, dacă persoana nu este identificată, plăteşte asociaţia. Dacă persoana e identificată ni se transmite nouă şi noi ne constituim ca persoană vătămată”, mai spune Vasile Marina.

Cei de la Direcţia de Patrimoniu sunt la curent cu toate problemele existente la blocurile sociale, însă spun că soluţiile pentru rezolvarea acestora nu sunt foarte multe.

Municipalitatea a căutat soluţii pentru cei care nu s-au putut adapta în blocurile sociale, iar locuinţele modulare ar fi varianta ideală. Deocamdată nu se ştie exact când vor fi făcute acestea şi nici câte vor fi, autorităţile locale fiind tot la faza căutării unui teren pe care să le amenajeze.

3331 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro