Construit prin fonduri europene, în cadrul unui proiect integrat finanțat pe Măsura 322, căminul de bătrâni din Maieru stă nefolosit la mai bine de doi ani de la finalizarea lucrărilor. Primăria nu are resurse să-l gestioneze, privații nu se înghesuie să-l preia!
E pus la punct cu numai prin străinătate mai vezi. Poate găzdui 26 de persoane vârstnice, câte două în fiecare cameră. Este dotat ca la carte și are o bucătărie complet utilată. Recent a fost racordat la rețeaua de apă și canalizare. Atâta doar că nu funcționează! Este vorba despre căminul de bătrâni din comuna Maieru, construit printr-un proiect european integrat în valoare de 2,5 milioane de euro accesat de administraţia publică prin Fondul European de Administrare şi Dezvoltare Rurală (FEADR).
Proiectul a prevăzut reabilitarea şi modernizarea Căminului Cultural din satul Anieş, extinderea reţelei de apă potabilă şi canalizare, cu înfiinţarea unei microstaţii de epurare, precum şi asfaltarea a 2,5 kilometri de drumuri de interes local. Executate de firma sătmăreană Confort Design, lucrările au fost derulate din primăvara lui 2011 şi recepţionate în data de 21 septembrie 2012, având o garanţie tehnică de 2 ani.
De la data finalizării lucrărilor la căminul de bătrâni, administrația măiereană caută un întreprinzător privat căruia să îi dea în locație de gestiune unitatea. ”Am avut discuții cu câțiva oameni de afaceri atât din județ, cât și din alte părți pentru a le propune să preia căminul de bătrâni, pentru că noi, ca administrație avem resurse financiare limitate și nu putem să-l administrăm. Totul e la cheie, mai trebuie doar să vadă cineva în acest cămin de bătrâni o oportunitate de afaceri.” spune Vasile Dumitru, primarul comunei Maieru.
Șeful administrației măierene speră să găsească cât mai repede un investitor dornic să gestioneze căminul de bătrâni, pentru că altfel lucrarea se degradează.