Aproape 6 miliarde de lei vechi cheltuie municipalitatea pentru nişte hârtii! Este vorba despre documentaţia tehnico-economică de la Aquapark-ul pe care primarul Ovidiu Creţu îl vrea în Wonderland. Aceste documente vor fi făcute de o firmă din Bucureşti.
Suma iniţială alocată pentru această documentaţie a fost colosală: 1.246.993 de lei (aproape 300.000 de euro). În urma licitaţiei, câştigătoare a fost desemnată firma Aduro Impex din Bucureşti, care pentru 594.000 de lei va face documentaţia tehnico-economică necesară obiectivului de investiţii Aquapark.
Potrivit planurilor, Aquapark-ul ce va fi construit în Unirea va avea o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi şi va avea o capacitate de deservire de 5.000 de persoane pe zi, asta pe timp de vară.
Aquapark-ul va avea o clădire în interiorul căreia va fi un bazin de înot de 25x12, pentru adulţi, un bazin de înot pentru copii, cu o capacitate de 200 de locuri, grupuri sanitare pentru femei şi copii, bărbaţi şi persoane cu dizabilităţi, o saună cu o capacitate de aproximativ 30 de persoane, jacuzzi, tobogane, servicii SPA, salon de jocuri (popicărie/bowling, biliard, tenis de masă), duşuri, vestiare pentru minim 100 de persoane și un punct de prim ajutor.
Pentru partea de exterior va fi amenajat un bazin de înot de 50x25 pentru adulţi, bazine şi piscine pentru copii şi adulţi cu o suprafaţă totală de circa 1.000 de metri pătraţi, bazin exterior cu apă sărată, tobogane exterioare independente şi mobilier specific în bazinele pentru copii, bazin colector, bazine cu valuri şi hidromasaj, vestiare pentru minim 100 de persoane, duşuri și grupuri sanitare- plajă exterioară în jurul bazinelor şi separat loc de plajă (suprafaţă înierbată).
În plus, va fi amenajat și un spaţiu de agrement cu trei terenuri multifuncţionale pentru sport în aer liber, spaţiu pentru discotecă în aer liber (în spaţiu cu dublă utilitate), un loc de joacă pentru copii în aer liber pe diferite vârste cu tematici diferite, bac de nisip, leagăne-cumpene, leagăne cu mişcare pendulară (bărcuţă, mic avion, etc.), leagăne carusel, bazin de mică adâncime (20-30 cm, pentru mersul prin apă, jucării flotante), construcţii pentru căţărat, piste pentru patine cu role, biciclete, panouri de beton pentru desenat cu cretă, loc destinat jocurilor sportive statice (şah, remi) etc.
Municipalitatea are în plan să rezolve şi problema cu locurile de parcare şi vrea să amenajeze minim 200 de locuri de parcare, iar printre acestea va fi şi un loc special pentru autobuze. În plus, este prevăzută şi amenajarea unui spaţiu special pentru rulote, cu o capacitate de 10 locuri.