Deşi în Bistriţa mai sunt zeci de străzi fără iluminat public, Primăria caută o firmă care să se ocupe de întreţinerea şi reparaţiile necesare în zonele în care iluminatul public există. Bugetul maxim pus la bătaie depăşeşte 500.000 de lei, iar contractul ar urma să fie semnat pe o perioadă de trei ani de zile.
Orice sesizare trebuie verificată şi orice defecţiune trebuie reparată în maxim 48 de ore! Sunt unele dintre regulile de bază pe care firma care se va ocupa de întreţinerea şi reparaţiile sistemului de iluminat public va trebui să le respecte.
Municipalitatea caută o firmă specializată care să se ocupe de aceste servicii, iar contractul pe care este dispusă să îl semneze este pe o durată de trei ani.
Bugetul pus la bătaie este de minim 113.333 de lei şi de maxim 529.000 de lei, iar după cum se arată în caietul de sarcini, autorităţile locale au estimat că vor fi minim 10.800 de intervenţii şi maxim 36.000 de intervenţii.
Contractul va fi valabil atât pentru Bistriţa, cât şi pentru cele şase localităţi componente, iar o parte dintre materialele necesare reparaţiilor (becuri, bobine, ignitere, dulii, dispersoare şi corpuri de iluminat) vor fi puse la dispoziţia celor care fac reparaţii chiar de către Primăria Bistriţa.
Autorităţile locale nu sunt preocupate doar de întreţinerea iluminatului public, ci şi de extinderea acestuia. Mai exact, municipalitatea face în acest moment inventarul străzilor pe care nu există iluminat public.
De îndată ce numărătoarea va fi gata, Primăria Bistriţa vrea să pregătească un proiect pentru a cere o finanţare europeană de 5 milioane de euro pentru a putea reabilita, moderniza şi extinde iluminatul public din Bistriţa şi localităţile componente.