24.000 de lei trebuiau investiti pentru montarea unor panouri solare in patru gradinite din municipiu. Primaria Bistrita a abandoant insa acest proiect pe motiv ca acestea nu ar face fata si pentru incalzirea cladirii si pentru apa calda.
In patru gradinite din municipiu trebuiau montate panouri solare pentru incalzire si pentru apa calda. Studiul de fezabilitate intocmit a aratat insa ca montarea acestor panouri nu ar fi rentabila pentru ca acestea nu ar face fata si sa incalzeasca imobilelele si sa produca apa calda.
“Era o propunere pentru montarea unor panouri solare in gradinite, insa, dupa ce s-a facut un studiu mai amanuntit, s-a decis ca nu ar face fata si ca ar fi trebuit oricum montate si centrale termice, asa ca s-a renuntat la ideea panourilor solare si s-a ramas pe cea a centralelor termice. Nu era stabilit exact la care gradinite sa fie montate acestea, discutia fiind doar pentru numarul gradinitelor, si anume patru”, explica reprezentantii Primariei Bistrita.
Specialistii sustin ca panourile solare pentru incalzire si pentru apa calda sunt mult mai rentabile decat centralele termice, deoarece au un consum mai mic si implicit costuri mai mici.
Primaria a renuntat insa sa monteze astfel de panouri in gradinitele din Bistrita motivand ca nu ar face fata pentru a produce suficienta caldura si apa calda.