Deşi astăzi ar fi trebuit să fie o zi de bucurie pentru elevi, unii dintre ei şi părinţii acestora sunt nemulţumiţi de modul în care arată sălile de clasă sau chiar întreaga unitate de învăţământ. Reclamaţiile vin la adresa Şcolii Generale Andrei Mureşanu Bistriţa şi a Şcolii Generale din Nepos. UPDATE
Chiar dacă Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa – Năsăud felicita la sfârşitul săptămânii trecute investiţiile care s-au făcut în unele unităţi de învăţământ, şcoala începe cu probleme şi reclamaţii la altele. Azi, la adresa redacţiei au ajuns două sesizări venite din partea unor părinţi care nu s-au putut bucura împreună cu micuţii lor de începerea noului an şcolar deoarece sălile de clasă sau chiar întreaga unitate de învăţământ arată deplorabil.
„Mi-am înscris copilul în clasa I -a C la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu, iar după festivitatea de premiere învăţătoarea ne-a dus într-un spaţiu dezafectat, cu o scară imposibilă, fără lumină şi baie. Dar oare conducerea liceului îşi bate joc de copiii noştri şi de noi sau copiii noştri sunt batalion disciplinar pentru ei? Ce trebuie să fac pentru ca şi copilul meu să înveţe într-o clasă adecvată, nu prin tot felul de spaţii improprii? Ni s-a spus de către învăţătoare că o să fie mutaţi într-o clădire a Colegiului Naţional Liviu Rebreanu. Dar oare Colegiul Naţional Andrei Mureşanu nu are clase reabilitate din bani publici sau acolo stau VEDETELE?” s-a revoltat Mircea M.
Mai mult, acesta a explicat că dacă nu se rezolvă problema şi nu vor primi o clasă decentă, îşi va transfera copilul la altă unitate de învăţământ, nu înainte de a face plângere la Ministerul Educaţiei şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean.
O altă reclamaţie a venit la adresa Şcolii Generale „Gavril Istrate” din Nepos. „În Nepos, şcoala se dărâmă pe copii. În curând vom asista la o adevărată tragedie iar primarul, prezent la începerea anului şcolar a spus că vrea să repare poarta de la intrarea în incinta şcolară” explică Sergiu C.
Contactaţi telefonic, atât primarul comunei Feldru, Grigore Ţiolan, cât şi directoarea unităţii, Maria Pop, au declarat că ultima investiţie s-a făcut recent şi cu suma de 300 milioane lei s-au amplasat geamuri termopan şi s-a construit un gard în jurul unităţii de învăţământ.
Mai mult, anul trecut s-a reparat acoperişul iar acum, înainte de începerea anului şcolar unitatea a fost igienizată şi s-a pregătit stocul de lemne pentru încălzire.
„Lucrări mai sunt multe de făcut, dar oricum şcoala nu prezintă un pericol. Poate anul viitor rezolvăm şi cu încălzirea, să nu mai fie cu lemne. E nevoie de bani pentru lucrări. Când sunt bani vor fi făcute şi lucrările necesare” au explicat cei doi.
La Şcoala Generală din Nepos învaţă 257 de elevi.
UPDATE
Localnicii din Nepos susţin că acoperişul anexei şcolii nu e reparat.
"Sunt un cetăţean din Nepos care vreau să semnalez redacţiei ziarului dumneavoastră următoarea situaţie: deşi în contul Primăriei Feldru au intrat anul acesta 6 miliarde de lei din banii proveniţi din vânzarea pădurilor satului Nepos, şcoala din Nepos este în pericol de dărâmare existând riscul real de a pune în primejdie vieţile elevilor. Şi conducerea şcolii prin director Pop Maria şi Primăria Feldru refuză să ia vreo măsură în refacerea acoperişului şcolii care poate să cadă în orice moment peste elevi. Este o situaţie disperată pe care vrem să v-o facem cunoscută, pentru că de 2 ani de zile se refuză refacerea acoperişului şcolii. Podul şcolii este plin de lighene de plastic pentru captarea apei care străbate prin acoperiş. Este vorba de siguranţa şi viaţa a 80 de elevi ce învaţă în clădirea anexă a şcolii din Nepos" a sesizat redacţiei Toader B. din Nepos.