Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  15 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Preşedintele secţei de votare din Maieru, cercetat pentru fraudă la vot, va fi plătit, iar votul său va fi validat

05/06/2016 19:01:35 Andreea BOJOR  
Deocamdată nu se ştie ce fel de vot a exprimat preşedintele secţiei de votare de la Maieru acuzat că ar fi fraudat la vot, însă din ceea ce spun cei de la BEJ ar fi fost trecut pe lista suplimentară. Totuşi, în ciuda anchetei care se face el a rămas pe poziţii pentru că nu are înlocuitor şi va fi plătit pentru munca pe care o face.

Scandal astăzi la Maieru după ce preşedintele uneia dintre secţiile de votare a votat acolo, deşi are reşedinţa în Sîngeoz-Băi. Imediat a fost începută o anchetă şi se pare că preşedintele s-a ales cu un dosar penal pentru că a votat în secţia de votare pe care o conducea şi nu în localitatea de reşedinţă. Preşedintele Bioului Electoral Judeţean, judecătorul Alexandru Petrişor spune că o decizie finală în ceea ce îl priveşte pe acesta o va lua circumscripţia locală.

„Eu vă spun cum văd situaţia: poate fi asimiliată votului exprimat pe o listă suplimentară pentru că acea persoană a fost înscrisă pe lista suplimentară. Câtă vreme nu ştim ce vot a exprimat acea persoană, nu ştim cui i-a dat votul, nu avem alte soluţii. Nu putem scoate din urnă şi elimina  cele trei buletine de vot în ideea că ele aparţin unei persoane care a votat, deşi nu avea acel drept. Deci eu presupun că aceasta va fi soluţia adoptată de circumscripţie, va fi considerat vot valabil pe listă suplimentară", a declarat preşedintele BEJ, Alexandru Petrişor.

Preşedintele nu a fost înlocuit din funcţie după acel incident pentru că nu exista nicio altă persoană care să îi ia locul.

„Din punct de vedere al cercetărilor penale care au demarat, există prezumţia de nevinovăţie. Alte măsuri pot fi luate de circumscripţie, poate fi sancţionat cu avertisment. Oficial pot să vă spun că am discutat şi varianta înlocuirii preşedintelui de secţie, dar s-a dovedit a fi o soluţie nefezabilă pentru că nu există om în rezervă, aşa că nu putea fi trimis altcineva în locul acestuia. În plus, şi din considerentele lor, din practică, e de preferat să fie un om în plus la secţia de votare decât să îl extragem de acolo şi să lăsăm acei oameni fără ajutorul, fără suportul lui", mai spune Alexandru Petrişor.

Preşedintele BEJ a mai precizat că preşedintele secţiei de votare va fi plătit pentru munca pe care o prestează pe timpul alegerilor locale. 

4077 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro