Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  5 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015PREMIERĂ: Dudu, un copil cu autism, a compus coloana sonoră pentru filmul de promovare a Ținutului Contelui Dracula!

02/04/2017 15:14:47 Ana ȘTEFĂNEL  
Câte limite are autismul? Câte bariere pune? Prea multe, ar spune unii. Atât câte îl lăsăm, ne demonstrează Dudu. Muzica e totul pentru el, așa că oferă o premieră județului nostru: un copil cu autism a compus coloana sonoră a unui film de promovare. Mai jos, Ținutul Contelui Dracula în imagini spectaculoase:

Dintr-o mulțime de note și portative, dintr-o mulțime de hârtii care pentru noi nu au sens, Dudu a reușit să creeze o operă de artă.

Eduard Sălăgean a fost diagnosticat cu tulburare din spectrul autist la 2 ani. A devenit copilul îndrăgit al Bistriței, căci nu e nimeni care să nu îl cunoască și să nu îi aprecieze sinceritatea și modul de a vedea lucrurile. Compune fără profesor de la 7 ani, dar muzica e în viața lui de când s-a născut. A învățat să cânte înainte de a vorbi.

Când a primit provocarea de a compune coloana sonoră pentru filmul de promovare a Ținutului Contelui Dracula, Dudu a acceptat imediat, dar au urmat luni întregi de muncă. Erau niște imagini care trebuiau să primească o linie melodică, iar Dudu a făcut asta în singurul mod pe care îl cunoaște: perfect - auzul său absolut fiind cheia perfecțiunii.

A muncit cu zi cu noapte până când totul a sunat așa cum a vrut, iar județul nostru dă o premieră datorită lui Dudu: un copil cu autism compune coloana sonoră pentru un film de promovare turistică. 

Dudu, care visează să ajungă un mare compozitor, a avut-o mereu alături pe mama sa, Ana Dragu, dar și pe profesorul Cristian Lepădatu, cel care e mereu alături cu sfaturi și idei. Deși are doar 12 ani, reușește să uimească o lume întreagă prin talentul său, dar mai ales prin ambiția pe care o are de fiecare dată când întâlnește o provocare. De altfel, performanțele sale au uimit-o chiar și pe soprana Anita Hartig, societatea care poartă numele faimoasei soprane originare din Bistrița, dăruindu-i recent o pianină la care Dudu visa de mult timp. 

Cu modul său sincer de a vedea și de a simți lucrurile, Dudu ne-a povestit cât de greu a fost. S-a trezit cu niște imagini în fața ochilor și cu o muzică ce îi suna în cap. După sute de ore de muncă și cu ajutorul necondiționat din partea celor care i-au stat mereu alături, a reușit să pună muzica din cap pe hârtie.

Vezi în materialul video de mai jos ce spune Dudu și mama sa - Ana Dragu - despre acest ultim proiect:

 

Filmul de Promovare al Ținutului Contelui Dracula - The Land of Dracula - the real story - poate fi urmărit aici: 

36892 vizualizari


loading...

Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2020 Bistrițeanul.ro