Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  30 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Pregătiți?! Începem campania De Crăciun fii mai bun!

09/12/2013 00:06:43 Claudia ANDRON  
Crăciunul, cea mai frumoasă perioadă a anului pentru mulți dintre noi. Pentru alții însă e prilej de lacrimi amare. Moșul nu le-a ascultat rugămințile, masa de Crăciun se arată la fel de săracă ca în oricare altă zi, iar disperarea a luat locul speranței. În ultimii ani, împreună am reușit să redăm speranța multor familii. Reluăm bunul obicei?!

Răspunsul multora dintre cititorii Bistrițeanul.ro îl știu deja. Cadourile trimise de ei din străinătate au ajuns de câteva săptămâni în redacția noastră și așteaptă cuminți să ajungă la cei cărora cu mult drag le-au fost trimise. Alți cititori m-au abordat telefonic, prin e-mail sau pe Facebook, în ultimele zile, să mă-ntrebe nerăbdători când începem că au multe de oferit (calculatoare, alimente) și vor să retrăiască bucuria anilor trecuți.  

Începem! Și astăzi dăm oficial START campaniei De Crăciun fii mai bun!

Cum poți să te implici și tu?!

Simplu! Uită-te în jurul tău și trimite-ne povestea unei familii căreia împreună i-am putea aduce bucuria deplină a Crăciunului! O bunică tristă rămasă singură și fără ajutor, o familie care își crește cu greu copiii, o mamă singură care și-ar dori cadouri de Crăciun pentru copilașii ei, un copil prea sărac să îndrăznească să-i ceară moșului niște cărți sau un calculator, o familie în care prea mulți bani se duc pe medicamente și nu ajung pentru o masă bogată de Crăciun sau mici bucurii, orice caz care crezi TU că are nevoie de ajutorul nostru. Tot ce trebuie să faci e să trimiți un e-mail pe redactia@bistriteanul.ro cu o scurtă descriere a cazului, adresa și un număr de telefon de contact al tău sau al familiei în cauză.

Cele mai grave cazuri și care au nevoie de mai multă atenție vor fi mediatizate în Bistrițeanul.ro

Despre campania De Crăciun fii mai bun!

Inițial a fost un simplu demers jurnalistic în care ne-am dorit ca înaintea sărbătorilor de iarnă să prezentăm bistrițenilor situația unor familii mai puțin fericite, sperând, e adevărat, ca împreună cu cititorii ziarului să le-aducem în case bucuria Crăciunului. Doar că cititorii ne-au luat prin surprindere și redacția a devenit înaintea sărbătorilor de iarnă un depozit uriaș de cadouri pentru cei nevoiași. Iar cantitățile au crescut de la un an la altul și, datorită generozității cititorilor, am avut ocazia să ajutăm zeci de familii, iar anul trecut peste 100 de familii. Impresionați de povestea cazurilor mai speciale, unde era nevoie de un ajutor mai mare, au fost familii care pur și simplu au ”adoptat” câte un caz și l-au luat în grijă peste an, ajutându-i în continuare nu numai cu alimente și hăinuțe, dar și cu sfaturi bune, care să-i ajute să-și depășească condiția.

Anul trecut, campania de Crăciun fii mai bun! s-a desfășurat împreună cu Mănăstirea Nușeni, iar credincioșii apropiați mănăstirii au venit nu numai cu informații despre familiile care ar trebui ajutate, ci și cu daruri generoase pentru cei sărmani. Și campania din acest an se organizează în colaborare cu  Mănăstirea Nușeni unde deja se lucrează intens la lista cu familiile care au nevoie de ajutorul nostru, iar primele donații cu alimente au ajuns deja la mănăstirea păstorită de Părintele Stareț Paisie Iloaie. Protopopiatul Ortodox Beclean ne-a sărit deja în ajutor și pune la dispoziție, la subsolul catedralei din Beclean, un spațiu unde vor fi depozitate donațiile.

Ce punem în pachete?

Ca și anul trecut, pachetele pe care le puteți face trebuie să fie adresate unei familii, să conțină zahăr, făină, ulei, cacao, orez, cozonac, prăjituri ambalate, dulciuri pentru copii, jucării și, dacă nu e un efort prea mare, un mic cadou pentru mamă și tată ( o pungă de cafea, un deodorant, un aparat de ras). Dacă vreți să donați și haine, avem rugămintea să le sortați în pungi, iar pe o etichetă atașată să descrieți conținutul pachetului (de ex. - fetiță 2-3 ani sau bărbat/mărimea 46-48). În Bistrița pachetele se vor strânge la sediul Asociației Impact din incinta Sălii Polivalente (etaj 1, intrarea dinspre magazinul LIDL) în zilele de 21-22 decembrie, zile în care va avea loc și sortarea pachetelor.

Vă așteptăm alături de noi la sortarea pachetelor, întocmirea listelor și a traseelor pe care vor merge voluntarii din campanie. Și, pentru ca bucuria să vă fie deplină, vă așteptăm să veniți cu noi să împărțim darurile luni, 23 decembrie!

Marea surpriză a campaniei de anul trecut a fost că la doar câteva zile de la încheierea campaniei, una dintre familiile ajutate, o familie cu mulți copii din Coasta (citește AICI mai multe despre familia Szabo) , a contactat-o pe Manuela Pop - coordonatorul programelor sociale ale Mănăstirii Nușeni, pentru a-i spune că ar fi dispuși să dea un porc pe care l-au crescut unor familii sărace, care nu au ce mânca. Ei au înțeles repede că dar din dar se face rai...

E evident, doar împreună schimbăm lumea cu una mai bună!

Vă așteptăm să vă alăturați și campaniei din acest an și împreună să facem un Crăciun Fericit cât mai multor familii!

Mai multe articole din campania de anul trecut găsești AICI

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro