De 7 ani de zile, doi soți din Năsăud sunt executați silit de CEC Bank pentru un credit de care n-au beneficiat și care a fost luat cu ajutorul actelor false. Deși există o sentință care spune că prejudiciul trebuie recuperat de la vinovați, CEC Bank insistă să recupereze banii de la familia Rus.
De două săptămâni, doi soți din Năsăud protestează zi de zi în fața CEC Bank și a biroului executorului judecătoresc Marin Manchevici. Asta pentru că cei doi sunt executați silit de 7 ani pentru două credite în valoare totală de 500.000 de lei, pe care fosta lor angajatoare l-a luat în numele lor, folosindu-se de acte false.
Femeia a fost condamnată la închisoare, iar instanțele, două la număr, au hotărât că Irina Carșai trebuie să plătească prejudiciile. Acest lucru nu s-a întâmplat, CEC Bank continuând să le tragă celor doi câte 30% din pensie, lună de lună. Întreaga poveste o puteți citi AICI.
Într-un răspuns via e-mail, reprezentanții CEC Bank recunosc că îi execută silit pe cei doi soți, însă spun că din punctul lor de vedere au tot dreptul, întrucât nicio instanță nu a anulat creditele, deși au fost luate cu ajutorul actelor false.
„Soluția menționată de dumneavoastră a fost pronunțată în cauza penală, în care a fost angajată răspunderea pentru faptele săvârșite în legătură cu creditele obținute în mod fraudulos, iar în cadrul dosarului înregistrat pe rolul biroului executorului judecătoresc, executarea silită este efectuată în temeiul contractelor de credit încheiate cu debitorii Saveta Rus și Simion Rus. Împrumuturile au fost contractate în nume propriu de Saveta Rus și Simion Rus, iar contractele de credit nu au fost anulate niciodată de instanța de judecată, astfel încât să se poată aprecia că actele îndeplinite de executorul judecătoresc sunt nelegale. Prin urmare, Banca deține titluri valabile împotriva debitorilor, care au fost puse în executare potrivit dispozițiilor legale, în vederea recuperării creanțelor”, explică Cristina Tudose, șef serviciu în cadrul Direcției Marketing și Comunicare a CEC Bank.