Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  51 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



POVEŞTILE DE LA ANDREI: Cabinetul de geografie din CNAM

15/05/2012 10:10:13  
În istoria Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” cabinetul de geografie a însemnat mult pentru profesoara Elena Naşcu dar şi pentru elevii care au asistat cu drag la orele sale.

Fosta sală 51 a fost pentru Elena Naşcu, profesoară de geografie timp de 20 de ani la CNAM ca “a doua casă”. Aceasta a declarat: “Acolo îmi desfăşuram multe activităţi, făceam lucrări, pregăteam teste, toate materialele îmi erau acolo”. Materialele despre care se vorbeşte nu erau deloc puţine: “Avem acolo globuri pământeşti, numeroase hărţi, atlase, colecţii de minerale, proiecte şi referate ale elevilor, roci şi multe altele.

Cabinetul a fost înfiinţat între anii 80-81 de către regretatul Lupu Vasile iar în anul 91 (când am venit eu în şcoală) erau adunate o serie de plante, tipuri de medii, plante iubitoare de umezeală etc. Aspectul cabinetului era unul exemplar, modern pentru acea perioadă, fiecare bancă era conectată la curent, puteau fi copiate hărţi, băncile fiind din sticlă, fiecare elev avea propriul său atlas, se lucra foarte bine!. În această clasă am avut parte de momente minunate: am realizat numeroase planşe, hărţi, foarte multe referate, portofolii, ne-am pregătit pentru olimpiadă, - am ştiut mereu cum să pregătesc lecţii intersante!” îşi aminteşte Elena Naşcu.

Toate aceste ore în care copiii se iniţiau în tainele geografiei nu au trecut neobservate: “Am avut elevi care au adus rezultate importante la Olimpiada de geografie sau la diferite concursuri cum ar fi ”Ştiinţele pământului”. 

Ca orice profesor de geografie, Elena Naşcu nu putea să facă doar ore şi să nu meargă în excursii sau să facă lucrări practice: “Mergeam în excursii în fiecare an, copiii erau încântaţi şi mereu mă întrebau: “Când mai mergem în excursie?” Îmi amintesc că odată am mers într-o excursie în Munţii Rodnei iar când am ajuns pe creasta Pietrosu unul dintre elevi a exclamat: ”Nu credeam că există locuri aşa frumoase în ţara noastră!

"În general percepţia mea este că iubeau geografia, am mulţi elevi care acum sunt profesori de geografie, sau fac studii la universităţi renuimte din ţară sau din străinătate. Cred că orele mele nu au fost irosite... am reusit să-i învăţ lucruri care sper că le sunt folositoare şi în ziua de azi".

Un sfat pe care doamna Naşcu ar vrea să-l adreseze tuturor elevilor de acum cât si celorlalţi oameni este următorul: ”Cel mai bun lucru ar fi să nu neglijeze natura, să nu închidă această “carte” deosebită, natura nu este cu noi şi nici împotriva noastră, trebuie să lucrăm în acelaşi sens căci altfel ea se răzbună.

 

Sursa: prof. Elena Naşcu.

Cristiana Chiuzan,

Reporter de liceu la ziarul CNAMonline

5412 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro