O bistrițeancă și-a văzut împlinit visul de a avea un salon unde să facă masaj. „Trebuie să fac și eu un bine”, mi-am zis, „și așa a venit ideea de a face masaj bătrâneilor de la căminul de bătrâni”.
O poveste frumoasă a început să fie scrisă joi, la Căminul de bătrâni de pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiu. Irina a intrat pe ușa instituției și a anunțat: „De azi, vă fac masaj gratuit!”. Reacția bunicilor i-a întărit convingerea că ceea ce face e un lucru bun.
„De când mă știu am dorit să ajut. Inițial mă gândeam să mă implic la o casă de copii, însă am început cu căminul de bătrâni. Am reușit să am un salon unde să fac masaj, și văzându-mi acest vis împlinit, mi-am zis că e neapărat să fac și eu un bine”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro, Irina M.
Astfel, în fiecare săptămână, în zilele de joi și vineri, de dimineață, Irina merge să le ofere bunicilor puțină alinare.
„Le fac masaj terapeutic. Unii îmi spun că îi doare o mână, un picior, cervicalele, spatele. Unde doare, eu acolo masez”, a adăugat bistrițeanca.
După prima ședință de masaj, rezultatele au și început să apară, așa că acest lucru i-a dat Irinei satisfacția sufletească și a asigurat-o că ceea ce face e un lucru bun.
„Când am mers vineri din nou la ei, m-au întâmpinat zâmbind, s-au bucurat să mă vadă și mi-au spus că nu au mai dormit așa de bine de multă vreme. Mi s-a înmuiat sufletul. Iar apoi, am început din nou să îi masez”, a explicat aceasta.
În Căminul de bătrâni sunt 34 de bunici, iar Irina le face masaj celor care au voie sau pot să ia parte la o ședință de masaj. Înainte de a începe acest voluntariat, una din prietenele bistrițencei anunța pe Facebook de nevoia unei mese de masaj. Mobilizarea a fost exemplară, la doar câteva ore de la postare, cineva a oferit o masă de masaj, iar alte persoane au dat bănuți pentru aceasta. Mai mult, o bistrițeancă s-a oferit să îi cumpere Irinei uleiurile și cremele terapeutice necesare masajului.
„Nu am nevoie de nimic pentru ceea ce fac. Vreau doar să pun un zâmbet pe fețele lor. Bătrâneii aceștia au nevoie să fie băgați în seamă. Au nevoie să le fie mai bine. Trebuie să le arătăm un pic de respect! De aceea fac ceea ce fac. Nu pentru mine, pentru ei”, a conchis Irina.
În ce privește reprezentanții instituției, aceștia se bucură de fiecare om care întinde o mână de ajutor celor instituționalizați.
„Ne bucurăm de fiecare voluntar în parte. Toți fac lucruri frumoase și ne ajută. Sunt multe povești frumoase, povești a oamenilor frumoși care s-au oferit să aducă o alinare bătrâneilor. Ați avea multe de scris despre cei care fac voluntariat aici”, au explicat reprezentanții Căminului de Bătrâni.
Iar Bistrițeanul.ro vă promite vouă, cititorilor, să vă prezinte și poveștile altor oameni frumoși care aduc un zâmbet celor instituționalizați.