O mică gelaterie situată în partea de sus a orașului, pe Calea Moldovei, reușește să atragă iubitorii de înghețată ca un magnet, chiar și atunci când vremea nu este prea prietenoasă. Puțini știu însă că secretele înghețatei de aici sunt transmise din generație în generație, de peste 40 de ani.
Îndrăgită din ce în ce mai mult de bistrițeni, înghețata Anielei nu are doar un gust desăvârșit, ci chiar și o poveste minunată. Începând cu vara anului trecut, bistrițenii se pot delecta cu înghețata, însă nu puțini sunt cei care s-au întrebat de unde vine și cine o face.
Prea bună, prea bună rețeta, sigur ascunde un secret. Și chiar asta ascunde. Un secret de familie, rețeta înghețatei perfecte, în care ingredientele erau puține și naturale.
„Povestea începe în jurul anului 1973, când bunicul meu cumpăra o mașină de înghețată. Nu o folosește însă, decât abia mai târziu după ce tatăl meu, care era elev la un liceu din Cluj, devine mâna dreaptă a vânzătorului de înghețată din apropierea școlii ”, povestește Aniela, proprietara gelateriei, care îi și poartă numele.
Tonul l-a dat bunicul său, cu o mașină de înghețată, iar tradiția a fost dusă mai departe de Gheorghe Bachiș, tatăl Anielei. Acesta a continuat tradiția comercializând înghețată de tip soft și artizanală, dar și suc TEC, chiar în fața casei. Aniela, copil fiind, s-a implicat atât în procesul de producție, cât și în vânzarea înghețatei.
„Fiindcă această îndeletnicire ocupă un loc atât de special în sufletul meu cât și în istoria familiei mele, am decis împreună cu soțul meu, Neluțu, să ducem povestea mai departe” , precizează Aniela.
Așa se face că, în luna aprilie a anului 2015, lua naștere Gelateria Aniela, situată pe Calea Moldovei. Cu peste 40 de ani de experiență în spate și secrete transmise din generație în generație, gelateria este astăzi primul loc la care te gândești cand vorbești de înghețată.
Înghețata este produsă chiar în gelaterie, la doi pași de spațiul de vânzare, din ingrediente naturale și proaspete. Fie că e pe bază de lapte, fructe sau ștevie, încă de la prima înghițitură îți dai seama că E-urile nu sunt parte din ingredientele gelateriei.
Cu posibilitatea de a alege din 16 arome, clienții pot face combinații de arome și pot opta să o servească la cornet sau la pahar. De asemenea, înghețata se poate livra și la domiciliu.
Weekend de weekend, sute de bistrițeni se bucură de înghețata cu gusturi neobișnuite: Kinder Bueno, Oreo, Snickers, Caramel sărat, Cheesecake cu rodie, Raffello, Lavandă, Mac prăjit sau Orez cu lapte.
Gelateria Aniela are grijă și de cei care nu vor să plece acasă cu kilograme în plus și îi momește cu înghețată îndulcită cu ștevie. De asemenea, înainte de Paște, iubitorii de înghețată s-au putut delecta cu înghețată de post.