Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  166 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Povestea delicioaselor sărățele cu brânză și borcut „made in” Sîngeorz-Băi: un tânăr a făcut echipă cu bunica sa

31/10/2016 17:28:37 Bianca SARA  
Borcutul din Sîngeorz-Băi este pus în valoare de un tânăr de 23 de ani, care a făcut echipă cu bunica sa, de 62 de ani. Acesta a pus pe picioare o afacere, folosindu-se de gustările copilăriei sale: sărățelele cu borcut.

Borcutul, apa minerală din Sîngeorz-Băi căutată de oameni din întreg județul și vestită încă din 1800 pentru proprietățile sale, nu este îmbuteliată, însă este pusă în valoare printr-o modalitate inedită de un tânăr de doar 23 de ani.

Andrei Mutu se folosește de gustările copilăriei sale, sărățelele cu borcut, pentru a promova gustul apei minerale de Sîngeorz-Băi în întreaga țară. În această afacere, Andrei s-a aliat cu bunica sa Macavei Ioana, în vârstă de 62 de ani.

Afacerea s-a născut în familie, însă cererea a fost atât de mare, încât extinderea a venit ca un pas normal și necesar.

„Business-ul a început în urmă cu 5 ani, în familie. Afacerea a fost începută de bunica mea. Ea știe rețeta de foarte multă vreme. A cumpărat niște prese, cu care a început să facă sărățele pentru familie. De la familie s-a ajuns la cunoștințe și, văzând că există cerințe din ce în ce mai mari, cantitatea s-a mărit. Ulterior am preluat eu afacerea și am dus-o la un alt nivel”, povestește Andrei Mutu.

Sărățelele cu brânză și borcut poartă numele „Miez. Gustul Tradiției”. Produsul a fost testat în prima fază într-un magazin local din Sîngeorz-Băi, sărățelele fiind găsite în prezent în întreg județul, în lanțul de magazine Punct.

Momentan, „Miez” produce doar sărățele cu brânză și borcut, însă în curând pe piață vor putea fi găsite și sărățele cu semințe de in.

Rețeta originală, îmbunătățită cu ingrediente de calitate

Rețeta originală, pe care doamna Ioana o știe încă de când era copilă este respectată și acum, aceasta fiind îmbunătățită doar cu ingrediente de calitate. În loc de ulei de floarea soarelui se folosește ulei de măsline, iar brânza folosită este și ea de calitate. În loc de chimicalele care să mărească termenul de valabilitate, doamna Ioana apelează la făină de hrean.

„E o rețetă pe care bunica mea o știe de când era copilă. Practic, rețeta este aceeași, doar că am îmbunătățit-o cu produse mai bune, ulei de măsline extra virgin, brânză de cea mai bună calitate”, completează tânărul antreprenor.

Bunica lui Andrei, care între timp și-a luat încă doi angajați, produce lunar în jur de 1000 de kilograme de sărățele, care sunt ambalate în pungi, dar și în cutii colorate, numai bune pentru un cadou… tradițional.

Pentru producție nu se folosesc numai ingrediente naturale, ci și tehnicile utilizate acum un secol. Aluatul este frământat manual și pus mai apoi în presele care le dau forma. O porție are nevoie de patru ore pentru a fi gata.

Întrebat dacă nu i-a fost frică să se bage în afaceri fără experiență și la o vârstă fragedă, Andrei spune: „Am văzut că există cerință. Am terminat Științele Economice și sunt pasionat de afaceri. Având abilitățile necesare am vrut să duc mai departe ce s-a născut în familie și să promovez zona”.

Andrei speră ca în curând, sărățelele născute în inima stațiunii Sîngeorz-Băi să poată fi găsite în supermarketurile din întreaga țară.

Foto: Andrei Mutu

 

 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro