Cornelia Apostol, logoped la C.S.E.I. Nr. 1 Bistriţa, se află din anul 2004 în spatele Trupei de teatru pentru copii „Alexandru Misiuga”, oferind celor mici sute de spectacole, adaptate şi regizate chiar de ea.
Trupa de teatru a luat fiinţă în anul 1955, având în acea vreme denumirea de Nichipercea, bazele ei fiind puse în special de baronul Alexandru Misiuga, care a şi scris o mare parte dintre piesele de teatru.
De-a lungul timpului, trupa a participat la numeroase festivaluri naţionale, reuşind să obţină multe premii, dar şi să se bucure de un real succes în rândul publicului.
Din anul 2004, la „cârma” trupei se află Cornelia Apostol, care, împreună cu ceilalţi membri, în număr de 13, reuşesc de fiecare dată să le ofere celor mici momente de neuitat şi să îi facă să revină la spectacolele următoare.
Ea a absolvit facultatea de Psihologie şi ulterior s-a înscris şi la cea de Teatru din Târgu-Mureş, dar a fost nevoită să o abandoneze după un an. Cu toate acestea, dragostea sa pentru teatrul pentru copii a rămas la fel de puternică, în condiţiile în care a făcut parte din trupă şi pe vremea fostei conduceri.
„Atât eu, cât şi colegii mei de trupă, facem totul din plăcere, din dragoste pentru artă şi pentru copii. În trupă avem oameni de calitate, care activează în diverse domenii de activitate, de la profesori şi până la ingineri”, ne-a povestit Cornelia Apostol.
Aceasta mai spune că pentru a pune în scenă o piesă de teatru este nevoie de multă muncă şi ambiţie, trupa având repetiţii de două ori pe săptămână, câte două ore.
„Teatru de păpuşi numai în echipă se poate face. Lumina, sunetul, regia, toate sunt importante atunci când vrei să oferi celor aflaţi în faţa ta un spectacol reuşit. Altfel, totul e sec, ca o nuntă fără lăutari. De asemenea, este important să discuţi şi cu copiii, să vezi ce şi-ar dori să vadă, cu ce ai putea veni nou”, a mai explicat coordonatoarea trupei de artişti păpuşari.
De curând, Teatrul de păpuși „Alexandru Misiuga” le-a oferit micuților din oraşul nostru șansa de a se întâlni cu mult îndrăgitul personaj din piesa cu acelaşi nume, „Pinocchio”, în regia Corneliei Apostol, spectacol pentru care s-a muncit aproape un an de zile.
Din repertoriul trupei fac parte spectacole ca Gâscănelul, Căsuţa iepuraşului, Scufiţa Roşie, dar şi poveşti muzicale ca Invitaţii prinţesei, În întâmpinarea lui Moş Crăciun sau Păpuşa şi păpuşarul, care, de fiecare dată, îi fac pe cei mici să se transpună în pielea personajelor şi să trăiască „pe viu” momentul.
„Spectacolele pe care le oferim prind cel mai bine în rândul copiilor cu vârsta până în şapte ani, care încă se mai tem de vrăjitoare sau de lup. Cât despre cel mai iubit personaj de către cei mici, pot spune că acesta este clown-ul. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu le îndrăgesc pe toate, în aceeaşi măsură, la fel ca şi poveştile”, a mai completat Cornelia Apostol.
Aceasta mai spune că cei care vin la spectacole ies din sală mai bogaţi sufleteşte decât au intrat, lucru valabil şi în cazul adulţilor, asta deoarece copilul din noi nu moare niciodată.
Cornelia Apostol intenţionează să realizeze şi nişte CD-uri, care vor fi distribuite gratuit copiilor care vin la spectacole, pentru ca aceştia să poată asculta şi acasă poveştile atât de dragi lor.