Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  52 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Povestea de joi: Cormaia, locul unde copiii pot merge cu adevărat pe urmele Scufiţei Roșii!

10/10/2013 17:10:53 Flavia DANCIU  
Cu toţii știm povestea ”Scufiţa Roșie”. Unii am auzit-o de la părinţi, alţii am citit-o dintr-o carte cu multe poze... Povestea poate fi acum trăită în natură, chiar în Bistrița-Năsăud! O pensiune din Sîngeorz – Băi a marcat traseul Scufiţei Roșii, iar acum copiii pot afla poveste mergând efectiv pe urmele frumoasei copile din poveste...

Ce poate fi mai frumos decât să reușești să-ţi dai drumul la imaginaţie și atunci când citești o poveste să te poţi transpune în mijlocul acţiunii? Să fi acolo, printre personaje, să mergi pe unde au mers ele, să vezi efectiv ce se întâmplă...

Acesta a fost și gândul administratorului Vilei Decorale din Sîngeorz – Băi când a hotărât să amenajeze traseul Scufiţei Roșii.

”Avem foarte multe familii cu copii ce vin și se cazează la noi. M-am gândit să fac ceva pentru cei mici. Și pentru că toţi știu povestea Scufiţa Roșie, iar noi în zonă avem pădure, am ales să marchez traseul personajului principal al acestei povești. E un mod de a le da drumul la imaginaţie la copii, să vadă povestea, s-o trăiască oarecum...” a explicat Vasile Nistor pentru Bistriţeanul.ro.

Traseul are 800 de metri. Se pornește de la casa Scufiţei Roșii, apoi se merge prin pădure, urmează momentul întâlnirii cu lupul, se ajunge la intersecţia dintre drumul care duce la casa bunicii și cel ce duce la casa vânătorului, apoi copiii și cei ce-i însoţesc ajung la casa bunicii și ajung la finalul poveștii.

La fiecare dintre aceste puncte principale sunt puse pancarte ce conţin porţiunea de poveste aferentă acelui loc.

”Figurinele sunt frumos colorate și expresive, având o înălţime de 60 de cm – 1 metru. Copiii sunt foarte încântaţi să și vadă povestea, nu doar să o audă”, ne spune administratorul Vilei Decorale.

Mai mult, datorită faptului că această locaţie se află la poalele Munţilor Rodnei, peisajul natural deosebit și aerul de munte oferă cadrul perfect pentru marcarea acestui traseu.

Nici oamenii mari nu sunt lăsaţi deoparte. Pentru ei s-a marcat ”Cărarea Călinișului”, cu popasuri și băncuţe, unde iubitorii de natură se pot relaxa și admira împrejurimile.

”Turismul este o poveste! Cu cât vom reuși să creăm mai multe povești, cu atât vom avea mai mult turism. Asociația noastră apreciază iniţiativele de acest gen și le încurajează. Toate poveștile din lume și-ar putea găsi scena în Bistriţa – Năsăud...judeţul nostru este un tărâm de poveste”, a declarat pentru Bistriţeanul.ro președintele Asociației de Promovare a Turismului ”Turist în Bistriţa – Năsăud” - Claudia Andron.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro