Cu toţii știm povestea ”Scufiţa Roșie”. Unii am auzit-o de la părinţi, alţii am citit-o dintr-o carte cu multe poze... Povestea poate fi acum trăită în natură, chiar în Bistrița-Năsăud! O pensiune din Sîngeorz – Băi a marcat traseul Scufiţei Roșii, iar acum copiii pot afla poveste mergând efectiv pe urmele frumoasei copile din poveste...
Ce poate fi mai frumos decât să reușești să-ţi dai drumul la imaginaţie și atunci când citești o poveste să te poţi transpune în mijlocul acţiunii? Să fi acolo, printre personaje, să mergi pe unde au mers ele, să vezi efectiv ce se întâmplă...
Acesta a fost și gândul administratorului Vilei Decorale din Sîngeorz – Băi când a hotărât să amenajeze traseul Scufiţei Roșii.
”Avem foarte multe familii cu copii ce vin și se cazează la noi. M-am gândit să fac ceva pentru cei mici. Și pentru că toţi știu povestea Scufiţa Roșie, iar noi în zonă avem pădure, am ales să marchez traseul personajului principal al acestei povești. E un mod de a le da drumul la imaginaţie la copii, să vadă povestea, s-o trăiască oarecum...” a explicat Vasile Nistor pentru Bistriţeanul.ro.
Traseul are 800 de metri. Se pornește de la casa Scufiţei Roșii, apoi se merge prin pădure, urmează momentul întâlnirii cu lupul, se ajunge la intersecţia dintre drumul care duce la casa bunicii și cel ce duce la casa vânătorului, apoi copiii și cei ce-i însoţesc ajung la casa bunicii și ajung la finalul poveștii.
La fiecare dintre aceste puncte principale sunt puse pancarte ce conţin porţiunea de poveste aferentă acelui loc.
”Figurinele sunt frumos colorate și expresive, având o înălţime de 60 de cm – 1 metru. Copiii sunt foarte încântaţi să și vadă povestea, nu doar să o audă”, ne spune administratorul Vilei Decorale.
Mai mult, datorită faptului că această locaţie se află la poalele Munţilor Rodnei, peisajul natural deosebit și aerul de munte oferă cadrul perfect pentru marcarea acestui traseu.
Nici oamenii mari nu sunt lăsaţi deoparte. Pentru ei s-a marcat ”Cărarea Călinișului”, cu popasuri și băncuţe, unde iubitorii de natură se pot relaxa și admira împrejurimile.
”Turismul este o poveste! Cu cât vom reuși să creăm mai multe povești, cu atât vom avea mai mult turism. Asociația noastră apreciază iniţiativele de acest gen și le încurajează. Toate poveștile din lume și-ar putea găsi scena în Bistriţa – Năsăud...judeţul nostru este un tărâm de poveste”, a declarat pentru Bistriţeanul.ro președintele Asociației de Promovare a Turismului ”Turist în Bistriţa – Năsăud” - Claudia Andron.