Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  27 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Potecă Pedagogică pe muntele Tăşuleasa

25/08/2014 10:50:14 Iulia POP  
Tăşuleasa Social în parteneriat cu Leoni Wiring Systems Bistrita a creat o potecă tematică pe muntele al cărui nume îl poartă.

Pentru a proteja pădurea seculară care există pe muntele Tăşuleasa, dar şi pentru a crea un nou punct de atracţie turistică în zonă, sâmbătă, 23 august, voluntarii asociaţiei Tăşuleasa Social împreună cu mai mulţi angajaţi Leoni, au creat pe muntele Tăşuleasa o potecă tematică cu o lungime de aproximativ 2 kilometri. Pentru toţi copiii care vin la Tăşuleasa această Potecă Pedagogică va reprezenta completarea autentică a Pădurii Pedagogice.

Cu acordul Primăriei Tiha Bârgăului, pentru a proteja habitatele specifice zonei şi pentru a evita declinul biodiversităţii vegetale, voluntarii asociaţiei Tăşuleasa Social, împreună cu 33 de angajaţi Leoni Bistrita, au amenajat o potecă tematică care va fi deschisă tuturor doritorilor şi care va constitui infrastructura pentru noua arie naturale protejată: muntele Tăşuleasa. Valoare pedagogică a aceastei arii protejate poate fi înţeleasă pe trei niveluri : forestier (singura pădure matură pe o rază de 10 km, cu arbori cu vârste de peste 200 de ani), avi-faunistic (prezenţa exemplarelor de lup, căprior, râs, cerb şi chiar exemplare de barză neagră, o pasăre de talie foarte mare) şi istoric (în toate cele patru puncte cardinale ale muntelui aflându-se buncăre care datează din primul război mondial).

"Ne bucurăm nespus că împreună cu cei de la Primăria Tiha Bârgăului am găsit soluţia pentru ca acest patrimoniu natural de pe muntele Tăşuleasa să poată rămâne şi generaţiilor următoare. Considerăm că o astfel de arie protejată, cu statut de unicat în judeţ, poate aduce beneficii pe termen lung pentru comunitatea locală, promovând managementul durabil al resurselor naturale şi culturale. Noi ne luăm angajamentul de a avea grijă de această potecă şi suntem siguri că va fi vizitată de foarte mulţi, tineri şi adulţi.", a declarat Alin Uhlmann Uşeriu, preşedinte Tăşuleasa Social.

Asociaţia Tăşuleasa Social îşi dezvoltă de 14 ani activitatea la poalele muntelui Tăşuleasa, de la care îşi trage şi numele. Muntele Tăşuleasa, proprietate a comunei Tiha Bârgăului, este emblematic pentru activitatea asociaţiei, deoarece Tăşuleasa Social îşi desfăşoară activitatea cu precădere în domeniul educaţiei de mediu şi protejării naturii, promovării voluntariatului şi spiritului civic. Pentru toate aceste domenii de activitate, cadrul natural din proximitatea campusului asociaţiei are o valoarea deosebită, în special din punct de vedere pedagogic – educaţia despre natură fiind cel mai bine înţeleasă atunci când tinerilor li se oferă ocazia de a vedea natura neatinsă de influenţa omului.

"Cred cu tărie în partea aceasta de verde, de protejare a naturii. Îmi place să las ceva în urmă şi prin această acţiune cred că am reuşit. Şi, mai mult decât atât, fiind o acţiune realizată prin voluntariat cred că în balanţa faptelor bune cântăreşte chiar mai greu", a precizat Marius Cotor, director general Leoni Wiring Systems Bistrita.

În decursul celor 14 ani de activitate prin campusul de la Tăşuleasa Social au trecut peste 4.400 de adolescenti, dintre care peste 1.000 din Germania, dar şi din alte ţări. Pentru toţi aceşti tineri, muntele Tăşuleasa a reprezentat cadrul optim pentru lecţii în aer liber, învăţămintele din Pădurea Pedagogică fiind completate cu drumeţii pe muntele Tăşuleasa, pentru că doar aici li se poate arăta tinerilor biodiversitatea specifică zonei sub toate aspectele sale, patrimoniul natural de aici incluzând toate vârstele pădurii : de la pădure tânără şi până la arbori seculari.

Am pornit la drum în această acţiune, pe care noi cei de la Leoni am numit-o Greenday, în încercarea de a face o combinaţie între responsabilitate socială şi employer branding. Astfel am vrut să arătăm că, dincolo de profesiile noastre, ştim să facem ceva şi pentru semeni, pentru mediul înconjurător, pentru viitor”, spune Daniel Deneş, manager la Departamentul de Resurse Umane Leoni.

Am decis să facem acţiunea împreună cu cei de la Tăşuleasa Social, partenerii noştri de mult timp deoarece ei au o experienţă vastă în domeniu şi o mulţime de idei. Pe muntele Tăşuleasa a ieşit o poveste frumoasă, cu multă energie pozitivă şi satisfacţia muncii făcute pentru o cauză bună”.

5200 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro