Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  205 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Portretul unei doamne: Monica Muresan, artistul proiectelor europene!

30/03/2012 17:52:17 Iulia STUPINEAN  
Este femeia care a stiut sa fie mereu cu un pas inaintea celorlati! Fie ca s-a aflat la Primaria Capitalei, la Primaria Bistrita, la Agentia Nationala pentru Privatizare sau la Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Monica Muresan nu s-a oprit niciodata din invatat si perfectionat pe fiecare specializare in parte.

Monica Muresan este absolventa a Liceului Teoretic “Octavian Goga” din Sibiu. A urmat Facultatea de Instalatii pentru Constructii in cadrul Institutului din Bucuresti si s-a angajat ca inginer stagiar la Interprinderea Nufarul din Capitala, dupa care, timp de doi ani, lucreaza ca expert la Primaria Capitalei. Venirea la Bistrita, in 1993, este determinata de decizia luata impreuna cu sotul ei de a fi aproape de familie. Aici lucreaza, in prima faza, la Departamentul de Urbanism din cadrul Primariei Bistrita, iar apoi ca sef al Biroului de Interprinderi Mici si Mijlocii – reprezentanta Bistrita–Nasaud.

A fost marea privatizare de atunci si am avut contact cu toate firmele din judet. Practic, in acea perioada am invatat ce inseamna mediul economic local si mi-a prins bine pe mai departe. Mi-a placut mereu sa studiez si avantajul meu cred ca a fost ca eram cu un pas inaintea celorlalti”.

Monica Muresan este un om de cursa lunga, lucru dovedit de faptul ca din 1998 si pana acum nu si-a schimbat locul de munca. Atunci s-a angajat la Camera de Comert si Industrie Bistrita–Nasaud si acolo a ramas. Dar nu pe un fotoliu caldut, ci intr-un loc unde este mereu in priza. A sesizat importanta fondurilor structurale de care urma sa beneficieze tara noastra si a inceput sa se pregateasca singura in acest domeniu, dupa care a cautat diverse mijloace de perfectionare in domeniul managementului de proiecte.

Am citit tot ce se putea pe acest subiect si am invatat foarte mult. Este un domeniu care iti dezvolta un anumit tip de gandire managerial si are nevoie de flexibilitate, rapiditate si inovare. Sunt lucruri absolute necesare ca sa poti scrie si implementa un proiect finantat, indiferent din ce fel de fonduri. La momentul acela nu existau cursuri in Romania pe acest palier. Si atunci am aplicat in Olanda la Ecoris pentru un trainning destinat autoritatilor publice. Camera de Comert si Industrie nu era autoritate publica si fiecare trebuia sa aplice in nume propriu. Dar am incercat si, spre surprinderea mea, am fost acceptata. Mi s-a spus atunci ca s-au gandit ca si persoanele interesate de acest domeniu sa beneficieze de aceste infomatii.

Am stat la Rotterdam trei saptamani si am invatat foarte multe lucruri, am vazut proiecte implementate in Olanda, care sunt punctele tari si punctele slabe. Si asta mi-a prins foarte bine in activitatea ulterioara. Si uite asa am fost iarasi cu un pas inainte fata de altii. M-am pregatit si dupa ce am venit in tara mi-am certificat competentele de manager de proiect si am devenit si formator, pentru ca eu chiar cred ca oamenii trebuie sa invete astfel incat sa putem absorbi cat mai multe fonduri”.

Ambitioasa si perseverenta, Monica Muresan a devenit un formator apreciat chiar si la nivel national, un pilon de baza in cursurile de management de proiecte destinate personalului din administratie. Este de principiu ca daca tu stii ceva trebuie sa transmiti si altora informatia, altfel nu-ti foloseste la nimic.

Din feed–back-urile pe care le am de la cursuri pe care le-am tinut si pe cele la care particip acum, cred ca ma descurc destul de bine. Pentru ca reusim sa implementam o noua perspectiva a cursurilor pe care le-am invatat de la formatori din Danemarca legata pe un mod interactiv, adica putina teorie si foarte multe exercitii. Astfel, omul este pus in situatia de a lucra, de a se inspira. Formarea este pana la urma este un proces de impartasire. Faptul ca am reusit sa cresc un colectiv de oameni care au evoluat foarte mult si care cred ca mai au inca ce invata de la mine, e o mare satisfactie.

Ca si formator ma bucur enorm ca am reusit prin curs sa schimb optica celor care veneau trimisi de firma, obligati practic si plecau cu regretul ca s-a terminat. Toti avem de invatat unii de la altii: lectorii de la cursanti si invers. Prin mana mea au trecut foarte multi oameni din judet, care in momentul de fata lucreaza sau nu pe implementarea de proiecte. Dar nu e important sa lucrezi direct, ci sa intelegi fenomenul si sa ajuti. Stiu ca avem foarte multe proiecte la nivelul judetului si asta este foarte bine pentru ca putem avea si mai multe”.

Ca specialist in domeniu, Monica Muresan este convinsa ca in cadrul proiectelor cu finantare europeana trebuie sa existe un spirit de echipa, o colaborare stransa intre beneficiar si consultant, pentru a nu exista neplaceri. “Nu trebuie lasat la mana consultantului sa scrie un proiect doar asa cum vrea el, pentru ca nu toti stiu care sunt nevoile beneficiarului. E foarte periculos sa obtii finatarea si sa nu poti pune in practica proiectul (…) Viata unui manager de proiect este foarte grea, se lucreaza sub stres, iar din pacate regula jocului se schimba foarte des chiar in timpul jocului, ceea ce nu este corect pentru beneficiar. Dar cred ca suntem intr-o perioada de invatare, asa ca trebuie sa fim intelegeatori. La fel s-a intamplat si cu proiectele PHARE, dar la o scara mai mica”, spune Monica Muresan.

In plan familial, Monica Muresan se declara o sotie si mama implinita. Este casatorita de 30 de ani si are o fiica de 26 de ani, absolventa a Facultatii de Medicina din Bucuresti. La fel de ambitioasa ca si mama ei, Maria Laura a devenit medic rezident in Capitala, clasandu-se a 17-a pe tara. Desi nu are prea mult timp liber, Monica Muresan incearca sa se deconecteze de la stresul zilnic prin ocupatii simple: are grija de flori, tricoteaza, face goblen sau citeste.

Desi acum ocupa o functie de conducere in cadrul Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Monica Muresan lucreaza cot la cot ca oricare din cei aproape 20 de angajati si colaboratori aflati in subordinea ei. A stiut mereu in viata ca cel mai rapid ajutor vine din interiorul fiecarui om: “E important sa te ajuti tu pe tine si sa stii ce vrei!”

6681 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro