Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  40 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Portretul unei doamne: Lucia Cotul, femeie de afaceri, instructor de aerobic si, mai presus de toate, mama

03/03/2012 14:30:53 Anamaria CADIS  
Lucia Cotul este prima femeie instructor de aerobic din Bistrita, detine una dintre cele mai logevive sali de aerobic din oras si considera ca sportul ajuta orice om sa-si puna ordine in viata si ii face reusita mai usoara in cariera.

Timp de 13 ani, pragul salii de aerobic Symphony a fost calcat de mii de femei care au dorit sa slabeasca, sa-si intretina corpul sau pur si simplu sa se detaseze pentru o ora de cotidianul de acasa sau de la birou. Iar dupa cum povesteste proprietara salii, Lucia Cotul, rareori iese pe strada fara a se intalni si a fi salutata de cate o persoana care sa fi facut sport la ea.

Daca astazi salile de sport au impanzit orasul si le gasesti la tot pasul, atunci cand a inceput Lucia afacerea era una considerata de fite. „Atunci era o chestie de fite sa mergi la sala, se spunea ca doar cei cu foarte multi bani merg la sala. Intre timp s-a schimbat mentalitatea bistritenilor si au inteles ca sala este ceva util pentru sanatate si nu are legatura cu fitele”, explica Luci.

Primul contact cu aerobicul l-a avut in Germania, acolo unde a plecat in anii ’90. „Toata viata mea am facut sport. Am cochetat cu inotul, cu tenisul, am facut dansuri, niciodata nu am putut trai fara sa fac sport. Cand eram in Germania am vazut un anunt pe strada ca se organizeaza cursuri de instructori pentru aerobic si chiar daca nu stiam ce inseamna exact, m-am inscris si eu si dupa sase luni am obtinut diploma. Acolo am predat o perioada, iar dupa ce m-am intors in tara am decis sa imi deschid propria sala. Asa a luat nastere Symphony Aerobic”, povesteste Lucia Cotul.

Daca la inceput a fost sala mixta, fitness combinat cu aerobic, intre timp a decis sa se axeze doar pe partea de aerobic. „Marea majoritate a celor care vin la mine la sala sunt femei de afaceri sau femei care ocupa functii de conducere in anumite institutii. Este cunoscut faptul ca femeile care sunt casnice risca sa cada in depresie din cauza lipsei de activitate, de aceea aleg sportul ca mijloc de evadare. Majoritatea sunt totusi femei de afaceri, iar ele vin mai mult decat pentru orice pentru spirit si pe urma bineinteles vine si partea de tonifiere si slabitul”, sustine instructorul de aerobic.

Dupa 13 ani in care conduce o afacere, Lucia spune ca afacerile si slabitul se asemana foarte mult. „Si in afaceri este ca si intr-o dieta. Este usor sa slabesti si sa incepi o afacere, dar este greu sa o mentii si afacerea, si silueta obtinuta”, este secretul bistritencei.

Dincolo de cariera in afaceri sau de orele in care preda aerobic fetelor care calca pragul salii ei, Luci spune ca cea mai mare reusita a vietii ei este fiica sa Emilia. „Sunt foarte mandra de fiica mea. Intotdeauna am fost extrem de apropiate una de cealalta, dar am incercat sa o fac sa inteleaga ca trebuie sa se descurce singura. La 16 ani Emi avea agentia ei de modeling si chiar daca am sprijinit-o la inceput, am ajuns ca intr-un an sa fiu simplu invitat la evenimentele organizate de ea. Apoi dupa ce a mers la facultate la Cluj, intr-o luna a gasit o sala unde sa predea si acum este un instructor foarte apreciat si chiar administreaza o sala din Cluj“, povesteste cu mandrie Lucia Cotul despre fiica ei, studenta in anul II la cea de-a doua facultate.

11583 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro