Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  55 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Portretul unei doamne: Lorica Sut, femeia pentru care nimic nu este intamplator!

15/03/2012 12:53:33 Felicia SZUCS  
Cine nu crede in destin isi poate schimba radical opinia atunci cand o cunoaste pe Lorica Sut. Pentru ca Lorica este femeia care s-a nascut intr-o zi de 15 martie, exact de Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor si care, la un moment dat al vietii ei, a ajuns sa le apere acestora interesele la nivelul judetului Bistrita-Nasaud.

Nici macar intrarea ei in business, ca manager de criza, cum ii place ei sa spuna, nu o considera intamplatoare, intrucat simte ca si-a descoperit adevarata vocatie. Oricum ar si indiferent unde ar fi, Lorica Sut nu face nimic intamplator si nu lasa nimic la voia intamplarii.

Lorica Sut are un CV impresionant, pentru a carui prezentare nu ar ajunge un articol la ziar. Este omul care mereu a simtit ca trebuie sa faca ceva util in viata ei, sa se perfectioneze continuu, sa se scoleasca temeinic chiar si in aceste vremuri cand nimeni nu mai pune pret pe carte, ci doar pe hartii numite diplome. Lorica a fost contabil, dar nu i-a fost de-ajuns.

A invatat, a dat examene peste examene si a devenit expert contabil. Nici asta nu a fost suficient. A mai invatat ceva, a mai dat cateva examene si a ajuns expert in insolventa. Nici acum nu considera ca stie suficient de mult si pentru a fi cel mai bun in domeniul in care activeaza trebuie mereu sa tot invete.

Acesta pare sa fie laitmotivul existentei sale. Si cine o cunoaste pe Lorica Sut stie cu maxima convingere ca nu se va opri niciodata. Nu de alta, dar este persoana care vrea sa dea tot ce e mai bun din ea pe plan profesional. La fel este si in viata personala: are prieteni putini, dar buni, care stiu ca pot conta pe Lorica in orice moment al vietii lor, chiar daca se intampla sa nu se vada la ochi luni de zile si nu isi beau cafelele impreuna in fiecare dimineata.

Nascuta chiar de Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor, Lorica Sut a ajuns, la un moment dat al carierei sale, in fruntea institutiei pe atunci denumita Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor. Nu a ajuns intamplator, cazuta din cer acolo, ci a fost sustinuta, fara sa faca nici un secret din asta, politic.

Colegii sai de partid (PSD) au decis sa mearga pe mana ei la sefia acelei institutii si nu au gresit. Lorica Sut a reusit performanta de a scoate din amorteala o institutie si sa creeze o adevarata stare de spirit. Perioada in care Lorica a reprezentat interesele consumatorilor poate fi considerata drept una de glorie in acest domeniu. Pe langa faptul ca doamna de OJPC mergea noaptea in controale la agentii economici pentru a se asigura ca painea pe care o pun bistritenii pe masa dimineata este conforma normelor si poate fi mancata fara griji, ea a incercat si, se pare ca i-a si reusit, sa educe populatia in privinta drepturilor pe care le are. Nu au lipsit nici acuzele, nici amenintarile, dar Lorica nu a ezitat nicio secunda sa-si continue misiunea. Nici atunci, dar nici acum cand iesita din sistem face cu totul altceva decat la OJPC, Lorica Sut nu are ce sa-si reproseze, pentru ca are constiinta lucrului bine facut. „Cine priveste cu regret trecutul nu isi poate vedea viitorul” - acesta este principiul pe care isi cladeste existenta Lorica Sut.

Se intelege bine cu femeile, dar cel mai bine lucreaza cu barbatii. Fara inhibitii, fara sa se faca nicio secunda caz de faptul ca e femeie, fara nimic ce i-ar putea crea disconfort psihic. Pur si simplu este vazuta ca un partener de discutii sau de afaceri si asta, pentru ca, spune Lorica, „intotdeauna, in ceea ce ma priveste a contat mintea si nu fusta. Sau cel putin eu asa am perceput lucrurile, deducand asta din comportamentul celor cu care am interactionat”. Desi faptele ii demoleaza spusele, Lorica Sut mai spune despre ea ca nu se pricepe sa socializeze: „Prietenii stiu despre mine ca nu sunt genul de persoana care sa iasa in lume, sa zambeasca frumos chiar si atunci cand nu e cazul. Si s-au obisnuit cu mine! Ma iau exact asa cum sunt si toata lumea e fericita, pentru ca nimeni nu trebuie sa fie fals in anumite situatii sau ipocrit.”

Politica a fost un episod interesant din viata ei. Recunoaste faptul ca daca nu era sustinuta politic nu ajungea probabil niciodata intr-o functie publica si pentru asta le multumeste celor care i-au dat credit. Cu toate acestea, Lorica Sut spune onest ca nu crede ca va mai face politica activ niciodata in aceasta viata. Din doua motive: „Pe de o parte, nu mai am timp fizic sa fac politica asa cum cred eu ca trebuie facuta, cu simt de raspundere si cu implicare totala. Eu daca nu fac lucrurile temeinic, mai bine nu le fac, pentru ca simt ca nu ar iesi nimic bun. Pe de alta parte, ar trebui sa se intample ceva iesit din comun in viata politica, ceva care sa ma determine sa ma gandesc serios ca locul meu e acolo si nu in alta parte. Daca as face politica, as face doar politica. Acum fac doar ceea ce cred eu cu putere ca mi se potriveste si simt ca pot face performanta”.

In plan personal, Lorica Sut sustine ca viata trebuie sa ti-o asumi cu bune si rele si trebuie sa stii cand sa alegi si ce sa alegi. Cu umor, Lorica spune ca in urmatoarea viata vrea sa fie tot ce nu a reusit sa fie in aceasta, adica „o femeie feminina, care stie sa-si foloseasca atuurile de femeie”.

Pentru ca este o femeie puternica, pentru ca este un profesionist desavarsit, pentru ca nu stie sa socializeze, pentru ca nu este o femeie „feminina”, pentru ca stie sa multumeasca tuturor celor care au ajutat-o vreodata in viata si pentru ca astazi este ziua ei, ii spunem Loricai Sut, LA MULTI ANI!



6567 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro