Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  59 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Portretul unei doamne: Dorina Cicioc - "Doamna de fier" a Finantelor!

01/03/2012 14:20:31 Iulia STUPINEAN  
Cu multa ambitie si fara frica de esec, si-a asumat temporar postul de director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud, avand in subordinea sa unitati coordonate in special de barbati. Un temporar de doua luni, care s-a transformat in... doi ani in fruntea uneia dintre cele mai grele institutii.

Si-a inceput activitatea in domeniu in urma cu 11 ani cu chitantierul pe teren, si nu are nicio temere sa revina intr-o buna zi acolo de unde a plecat... Dorina Cicioc, sefa Finantelor din judet, este femeia care a invatat treptat sa faca dovada propriei sale valori, facand fata cu brio intr-o lume eminamente a barbatilor.

S-a lasat cucerita de cifre inca din liceu, asa ca, dupa absolvirea liceului, Dorina Cicioc si-a continuat studiile la Scoala Postliceala de Finante - Contabilitate, pe care o incheie in 1999, urmand ca in 2004 sa absolve si Facultatea de Stiinte Economice din Timisoara. In politica s-a implicat activ din 2009, ca membra a partidului de guvernamant.

La Finantele bistritene, actualul director lucreaza de cand se stie, dupa cum povesteste zambitoare. In luna martie a anului 2000 isi incepe munca in cadrul Administratie Finantelor Publice Bistrita (AFP), pe un post de executie, pe care si ramane pana in 4 martie 2010, cand este promovata temporar pe postul de director al institutiei in care a petrecut ani buni: „La AFP Bistrita pot zice ca m-am nascut ca profesionist, acolo am crescut, acolo am stat la ghiseu, am umblat cu chitantierul in mana pe teren, am relationat cu oamenii, am fost practic in linia intai. Nu am venit director la Finante de pe un alt post de sef. Am fost si eu debutant, am inceput de jos”, marturiseste Dorina Cicioc.

Tot in 2010, la doar cateva luni, ea este din nou promovata, tot temporar, de aceasta data pe functia de de director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Bistrita – Nasaud (DGFPB-N), post lasat vacant de deputatul liberal Ioan Tintean. In paralel cu noul statut, in iarna anului trecut, pe 5 decembrie, sustine si un examen la Bucuresti pentru ocuparea postului de director la AFP Bistrita: “Asadar, la incheierea mandatului, ma voi intoarce exact acolo de unde am venit, si o voi face cu tot dragul. Pentru ca pe acest post pe care il ocup acum am fost promovata pana la revenirea deputatului Ioan Tintean, iar mandatul lui se incheie in noiembrie. Ma bucur oarecum ca mai voi intoarce la AFP Bistrita pentru ca iubesc foarte mult oamenii de acolo, fostii mei colegi cu care am lucrat, am impartit o bucata de paine. Imi sunt dragi si cred ca sentimentul e reciproc. Si aici ma simt bine, dar acolo parca sunt acasa”.

Ajunsa la carma unei institutii importante, Dorina Cicioc a invatat sa faca fata tuturor provocarilor cu care s-a confruntat: „Este intr-adevar o altfel de munca. Ca si director executiv trebuie sa mentii permanent o relatie de comunicare cu Prefectura, cu primariile din judet, iar responsabilitatea este enorma avand in vedere toate serviciile pe care ajungi sa le ai in subordine, de la resurse umane, juridic, pana la contabilitate. Apoi sunt sedintele de zi cu zi, videoconferintele si tot felul de probleme, de transferuri, relationarea cu agentul economic sau incasarile la bugetul general consolidat. Pentru mine a fost o provocare si nu imi pare rau, pentru ca am invatat foarte multe. Ca de exemplu, stiu acum ca diplomatia conteaza foarte mult, mai ales in aceasta postura”.

Sa ocupi functia de director al DGFP nu este un lucru atat de usor pentru o femeie, dupa cum recunoaste insasi Dorina Cicioc, care spune insa ca a avut mereu respectul barbatilor cu care lucreaza: „Eu am in subordine trei directori, toti trei barbati: directorul adjunct, Ionut Ililesi, directorul executiv adjunct al AIF, Marius Negrea si trezorierul sef, Ioan Pintea. Cu toti trei relationez foarte bine si nu am avut probleme pentru faptul ca trebuie sa raspunda in fata unei femei”. Perioada cea mai dificila cu care Dorina Cicioc s-a confruntat pana acum la DGFP, a fost cea de reorganizare, impusa de la nivel central in vara anului trecut, incheiata si cu rele si cu bune: „ Am reusit sa salvam Adminstratia Comunala Lechinta, care se afla pe lista pentru desfiintare. Din pacate, anul trecut au trebuit sa plece din sistem 25 de angajati, oameni foarte buni, dintre care jumatate mai aveau cateva luni pana la pensionare. A fost foarte greu sa aleg atunci cine pleaca. Pentru ca avem oameni competenti, de incredere, bine pregatiti si practic nu puteam invinui pe nimeni ca nu isi facea bine treaba. Pentru ca asa cum eu ma implic, asa o fac toti de aici”, spune Cicioc.

In plan familial, directorul DGFP se considera o sotie si o mama implinita. Are un baiat de 19 ani, student la Facultatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, sectia Stomatologie, iar sotul lucreaza in cadrul armatei, fiind locotenent-colonel la Unitatea Militara 01331. Cei doi barbati minunati din viata ei i-au fost mereu alaturi si au sustinut-o in toate deciziile luate, care uneori presupuneau si sacrificii precum plecatul pe nepusa masa la Bucuresti la convocari ale ministrului sau statul la munca pana seara tarziu. Peisajul de familie este intregit si de un personaj care a fost luat din salbaticia strazii si poarta acum numele celebrei doamne fost ministru Ridzi: „Am si un animalut. E o pisica pe care o chema Ridzi. Bine... am numit-o asa inainte de scandalurile cu fostul ministru al Tineretului. E o pisica de rasa europeana, cum zic eu, pentru ca am luat-o de pe strada in urma cu 5 ani. Dar foarte mult ma destinde acest animalut. Cand ajung acasa obosita, cu ea ( n.r – pisica Ridzi) ma incarc cu energie pozitiva. Si sa nu uit... ma iubeste neconditionat”, spune zambind Dorina Cicioc.

Pentru ea, succesul unei femei consta in cladirea unei afaceri, a unei cariere pe propriile forte, parcurgand scara ierarhica – de jos in sus. „Cred ca o femeie se poate numi drept una de succes abia dupa ce isi face dovada adevaratei valori, si nu din momentul in care este numita sa zicem intr-o functie. Trebuie sa treaca un timp, sa reziste si sa se vada un rezultat in urma muncii ei. Eu consider ca am rezistat bine in ultimii doi ani in aceasta lume, mai mult a barbatilor. La noi in judet avem femei de succes si chiar sunt multe care mai pot fi incurajate sa se afirme in anumite domenii. Personal am promovat 4 femei pe functia de sef de administratie la Prundu Bargaului, Lechinta, AFP Bistrita si Beclean, care sunt femeii de succes”.

Dorina Cicioc isi doreste ca pe viitor, dupa preluarea in toamna a noului post, sa ramana la conducerea AFP Bistrita, dar nu se teme nici de o revenire la munca de jos: „Nu imi este frica sa ma intorc oricand pe functia de executie, adica acolo de unde am plecat. Eu cred cu tarie ca faptele conteaza.”

 

Rubrica sustinuta de Bistriteanul.ro si Media Comunication

8671 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro