Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  64 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Portretul unei doamne - Mihaela Tarmure: "Trebuie sa ai mereu constiinta lucrului bine facut. Cred ca asta m-a definit pe mine"

10/03/2012 12:27:41 Ioana BRADEA  
A terminat Informatica, in Cluj-Napoca si s-a stabilit in Bistrita la inceputul anilor '90, impreuna cu sotul ei, Gavril Tarmure, presedintele fundatiei Societatea de Concerte din Bistrita. De 17 ani munceste la Consiliul Judetean, la Biroul de Fonduri Structurale dar isi gaseste intotdeauna timp pentru copiii lor si pentru fundatie.

Mihaela Tarmure s-a stabilit la Bistrita in februarie '95 si recunoaste ca a parcurs la Consiliul Judetean o etapa foarte importanta din viata sa. Aici s-a specializat in Administratie Publica, a urmat cursurile Facultatii de Administratie Publica, la Babes Bolyai iar apoi un master in Afaceri Publice Europene. A inceput sa lucrez pe proiecte europene din 2004, cand in Administratia Publica nici nu se vorbea, nici nu se stia despre asa ceva. In 2006 a avut oportunitatea sa plece pentru 3 luni la Bruxelles, sa lucreze la biroul de reprezentare a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania.

In 1996, pe 25 martie, in ziua Buneivestiri, Mihaela si Gavril Tarmure au inaugurat fundatia Societatea de Concerte:

Mi-am dorit-o de la bun inceput, pentru ca stiam ca sotul meu poate, isi doreste si este foarte bun in meseria lui. L-am asigurat de tot sprijinul meu si, recunosc, a fost foarte greu la inceput. Imi amintesc de exemplu, ca am organizat la un moment dat un concert mare si tot salariul pe care-l primisem la Consiliul Judetean in luna aceea l-am dat pentru onorariul instrumentistilor din orchestra. A doua zi nu mai aveam bani de paine. Dar s-a intamplat o minune, au picat de undeva alti bani si asa s-a intamplat mereu: ce am daruit, am primit inapoi inzecit...” spune Mihaela Tarmure.

Au fost ani de sacrificii si munca acerba pe care si-i aminteste ca pe niste clipe teribil de frumoase si incarcate de spiritualitate:

Am evoluat odata cu fundatia noastra, precum alaturi de un copil. Practic toata familia a evoluat impreuna cu ea. Baiatul nostru atunci si-a descoperit veleitatile artistice, pana atunci fiind un foarte bun matematician si programator de nota 10... Lina, fetita noastra cea mica, ne-a ajutat si ea cu traduceri, cu afise, cu programele de sala. Fara sa ne dam seama, munca la fundatie ne-a absorbit pe toti si fiecare si-a gasit locul in interiorul ei”.

Mihaela Tarmure este multumita cu tot ceea ce a acumulat in viata si admite ca, desi nu este normal, munceste uneori cate 10-12 ore pe zi. Dar s-a obisnuit cu acest ritm de lucru si ii place asa.

Puterea mea vine din satisfactia lucrurilor care se intampla in fundatie... Cred ca trebuie sa vrei sa faci ceva, trebuie sa-ti doresti sa inveti contabilitate si management si apoi sa vrei sa le aplici si in practica. Cred ca trebuie sa ai mereu constiinta lucrului bine facut, cred ca asta m-a definit pe mine. Atunci cand am inceput un lucru, l-am dus pana la capat.

Nu o intereseaza politica si nu-si doreste nici o functie in plus pentru ca “functiile vin si trec, eu am considerat ca am nevoie de timp pentru lucruri care sa reziste, nu satisfactii de moment. De altfel, dintotdeauna, m-am raportat la alte valori (nu tocmai cele materiale), la arta, cultura sau oameni. Sunt bucuroasa pentru fiecare zi care vine, pentru fiecare om pe care-l pot privi in ochi. Sunt fericita atunci cand vad o sala de spectacole bucurandu-se la sfarsitul unui concert... Atunci cand le ascult aplauzele, inteleg ca oboseala are un sens iar bucuria pe care o provoci in oameni cu un spectacol bun este de nedescris. Oamenii nu pot fi mintiti si nici pacaliti, ei sunt cei care ne rasplatesc prin simpla lor prezenta, prin aprecierile pe care ni le adreseaza...” mai spune Mihaela Tarmure.

A existat multa invidie si rautate uneori – dar acestea nu au constituit o piedica in calea lor. Au insistat, au organizat prin fundatie concerte, spectacole de teatru, cursuri de educatie muzicala, conferinte, simpozioane, tabere internationale de fotografie, pictura si sculptura. Au salvat Sinagoga de la degradare si au transformat-o intr-un edificiu multi-cultural extrem de activ. S-au incapatanat si au reusit in final sa formeze un public fidel, estimat la 1000 de persoane care participa regulat la evenimentele fundatiei.

Dupa atatia ani, cred ca reusim sa acoperim lipsa institutiilor profesioniste de spectacol in Bistrita. Traim frumos si asta conteaza. Sunt fericita si ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi pentru ca am tot ce imi doresc si pentru ca reusesc sa ma bucur de tot ce este frumos in jurul meu si sa inteleg toate lucrurile acestea”...

Mihaela Tarmure nu este de acord cu sintagma “in spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie puternica”. Pentru ca ea insasi se considera o femeie puternica si pentru ca in familia Tarmure, amandoi au mers in acelasi pas, in aceeasi directie:

Cea mai mare satisfactie a noastra, evident, sunt copiii nostri. Abia apoi munca. Dar acestea se determina, practic, una pe cealalta. Atunci cand faci lucruri care-ti plac, ai putere si curaj sa duci totul la bun sfarsit. Echilibrul interior se construieste, chiar si traversand un ritm de viata zbuciumat, ca al nostru, atunci cand stim ca facem lucruri bune, privind oamenii in ochi si incercand sa vedem lucrurile frumoase din jur”.

6922 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro