M-am născut în Bistrița pe 14 iulie 1975, dar mi-am petrecut primii 6 ani din viață în Colonia Colibița, unde tatăl meu, Mircea Dobra, era electrician la Barajul Colibița, iar mama mea, Maria-Dorina, era educatoare la Gradința din Colonie.
Privind în urmă către acele vremuri, pot spune că am moștenit pasiunea pentru școală a mamei mele, răbdarea și perseverența tatălul meu și respectul față de muncă al oamenilor din Colibița.
De la 7 ani încoace, viața mea a fost legată fără încetare de școală și de Bistrița. Îmi aduc aminte de învățătorul meu de la Școala Generală nr. 1 din Bistrița, domnul Gavril Câmpan, de domnul diriginte Ioan Costea, de la Grup Școlar Grigore Moisil, și de colegii de la Jurnalism, din cadrul Universității Spiru Haret din București, prima facultate pe care am absolvit-o, în 1998.
Când m-am întors în Bistrița, m-am întors din nou la școală. Am devenit profesor de sociologie și economie la Liceul INFOEL, care în 1999 se chema încă Liceul Electrotehnic. Tot atunci am trăit și cea mai mare bucurie din viața mea, când Mihaela mi-a spus da și am devenit soț și soție. Am hotărât ca Bistrița să fie casa noastră, locul unde să ne trăim viața împreună și unde să ne creștem în viitor copiii.
Mihaela m-a încurajat să ma întorc pe băncile facultății, așa că în același an m-am înscris la a doua facultate, cea de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj. Am absolvit în 2003, când știam foarte clar că îmi doresc să îmi petrec tot restul vieții în mediul academic. În anul în care am absolvit Facultatea de Studii Europene m-am înscris la doctorat, sub îndrumarea profesorului Nicolae Păun, dar m-am întors să predau Studii Europene în Bistrița, la Extensia Universitară Bistrița a UBB.
După 30 de ani neîntrerupți de învățătură, pot spune că școala m-a împlinit profesional. Prin clasa mea au trecut mii de elevi și studenți, oameni care în câțiva ani vor conduce instituțiile publice și companiile din Bistrița și din toată țara. Și sunt mândru de fiecare dintre ei. Datorită școlii am avut ocazia să întâlnesc oameni care au format destine și a căror gândire mi-a influențat felul în care privesc astăzi viața. I-aș aminti acum pe Bartolomeu Anania, Varujan Vosganian, Eugen Simion, Laurențiu Ulic și, Andrei Marga, dar mai sunt mulți alți profesori, academicieni și studenți ale căror nume le port mereu alături de inima mea.
Oamenii aceștia au contribuit fundamental la formarea mea ca om și primul lucru pe care l-am învățat de la ei a fost acela că fiecare dintre noi este responsabil să facă ceva pentru comunitatea în care trăiește. Cu acest gând am intrat în politică, în 1995. De la început am crezut că libertatea, egalitatea de șanse și responsabilitatea sunt principiile care trebuie să stea la baza societății. Și am rămas credincios acestor principii din ziua în care m-am înscris în Partidul Național Liberal, în urmă cu 16 ani, și până ziua de astăzi, când sunt vicepreședinte al Organizației Județene a PNL.
Ca vicepreședinte al PNL Bistrița-Năsăud, am fost unul dintre cei care au susținut formarea Uniunii Social Liberale în județul nostru. Pentru mine, USL este cea mai importantă construcție politică din ultimii 10 ani și singura care poate să ofere României un Guvern capabil să ducă țara înainte pe un drum mai bun. În iunie am fost purtătorul de cuvânt al USL în județul nostru, dar am avut convingerea că pot face mai mult pentru a aduce schimbarea de care Bistrița și România au nevoie.
De aceea am luat hotărârea să candidez, pe 9 decembrie, la alegerile pentru Senatul României. Îi mulțumesc lui Ioan Țintean, președintele PNL Bistrița-Năsăud, pentru încrederea pe care mi-a arătat-o și colegilor din PNL pentru susținere. Merg în fața bistrițenilor știind că am alături cea mai puternică echipă care a exista în Bistrița din 1990 încoace, echipa USL.
După toți acești ani dedicați formării generațiilor viitoare sunt pregătit să îmi dedic toată munca și priceperea oamenilor din Bistrița-Năsăud. Știu că fiecare român are dreptul la un loc de muncă, un venit sigur și un viitor mai bun pentru familia lui. Și mai știu că sunt zeci, poate chiar sute de mii de bistrițeni care cred în aceleași lucruri ca și mine. Împreună vom aduce din nou optimismul și prosperitatea în județul nostru.
Câștigăm împreună!