Nu trebuie sa fii citit ca sa mananci. Dar, ca sa citesti, trebuie sa mananci. Libraria Bastilia, din Bucuresti, organizeaza, de doua ori pe luna, intalniri culinar-literare cu scriitorii importanti ai momentului. Astazi, de la ora 19.00, la Bastilia va fi prezent un bistritean.
Intalnirile se deruleaza sub numele “Porc cu piper” iar in cadrul acestora, Matei Martin (fiul celebrului critic si istoric literar Mircea Martin) gateste personal pentru publicul prezent cate o reteta care apare in cartile autorilor invitati.
Intalnirile dedicate cititului si bucataritului il au invitat astazi, de la ora 19, pe Marin Malaicu Hondrari, prozatorul nascut la Sangeorz Bai, pe care ati avut ocazia sa-l vedeti anul trecut la “Intalnirile de luni” organizate de Biblioteca Judeteana si moderate de poetul Dan Coman.
In Apropierea, ultimul roman al lui Marin Malaicu Hondrari, este mentionata placinta traditionala a locuitorilor din Andalusia – tortillas pe care Matei Martin intentioneaza s-o gateasca astazi. “E nevoie de ulei, cartofi si oua, e nevoie de multa indemanare si de ceva talent literar. Avem de toate. Avem disponibile doar 34 de portii, asa ca va rugam sa va rezervati farfuria sunand la librarie” se precizeaza pe afisul evenimentului.