Până în 29 februarie, pasionaţii de franceză din Bistriţa-Năsăud (şi alte 15 judeţe din Transilvania) au şansa să se înscrie la un concurs care vizează performanţa în domenii precum mecanică, informatică, design, mediu şi marketing. Premiile oferite de cluburile francofone de afaceri sunt deosebit de atractive!
Clubul Francofon de Afaceri din Cluj şi Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu organizează cea de a 2-a ediție a seriei de concursuri „Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri”, iar data limită de înscriere a dosarelor este 29 februarie!
Concursurile se adresează oricărui elev care are peste 14 ani şi este înscris într-un liceu din Bistriţa-Năsăud, Alba, Arad, Bihor, Braşov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu sau Timiș.
Participarea se face pe grupuri coordonate de către un profesor specializat în domeniul concursului, iar grupul poate fi format din 2 până la 5 persoane și va putea invita un profesor colaborator pentru a li se alătura în activitate. Este acceptat un singur dosar de candidatură pe elev.
Concursuri:
-
Informatică – „Realizați un joc de tip Hangman care să folosească cuvinte în limba franceză”
-
Mecanică – „Cum va arăta mașina de mâine?”
-
Design – „Garderoba mea ideală”
-
Mediu – „Imaginați-vă un proiect de agricultură profitabil și ecologic”
-
Marketing – „Realizați un studiu de piață pentru a defini cel mai bun mod de a promova în limba franceză un nou tip de vehicul electric”
Fiecare participant are şanse să obţină cel puţin un Premiu de Participare constând în obiecte decorative (cană), card de reduceri, CD muzică, etc., dar organizatorii oferă şi premii în euro pentru cele mai bune realizări:
-
Premiul Grupului (Premiul I – 250 euro, Premiul II – 150 euro, Premiul III – 100 euro),
-
Premiul Liceului – 500 de euro, acordat liceului cu cel mai mare număr de proiecte,
-
Premiul Profesorului – dedicat profesorilor implicați (coordonatori și colaboratori) în proiectul caștigător din fiecare domeniu, astfel încât pentru profesorul coordonator al grupului şi pentru profesorul colaborator al grupului vor fi acordaţi drept premiu câte 200 euro.
Câștigătorii vor fi selectați de către un juriu format din reprezentanţii firmelor din domeniul concursului, susţinătoare ale proiectului şi membre ale unuia dintre Cluburile organizatoare.
Pentru a participa la concursul dorit, participanţii trebuie să încarce dosarul de candidatură pe platforma dedicată Premiilor CFA, la domeniul ales, până în 29 februarie 2016 (00:00), urmând ca dosarele primite cu succes să primească o confirmare de primire.
Dosarul de candidatură trebuie să fie redactat în limba franceză și să cuprindă formularul de înscriere, o copie a dovezii statutului de licean (adeverință sau prima pagină a carnetului de elev) şi soluția propusă de participant ca răspuns la concurs.
Toate cele cinci concursuri (pentru cele cinci domenii) au loc în aceeași perioadă, urmând ca juriul să delibereze pe durata lunii martie. Pe 1 aprilie va avea loc anunțarea câștigătorilor, iar între 18 – 22 aprilie 2016 va avea loc acordarea premiilor și festivitatea de decernare a premiilor la Sibiu.
Mai multe detalii referitoare la concursuri sau înscriere se pot accesa AICI.