Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  83 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Pomanarii de la Gloria nu se lasa, devin obraznici

16/01/2011 14:23:46 Claudia ANDRON  
Subiectul Gloria incepe sa ma calce pe nervi. Din cauza obrazniciei si a tupeului fara limite al pomanarilor. Gata cu cersitul, acum vor sa faca afaceri si cauta prosti. I-au si identificat. Ar fi prin Primaria Bistrita si cu putin santaj sentimental Gloria-Divizia A ar putea reusi prosteala maxima, sa le vanda stadionul.

Despre pomanarii de la Gloria am mai scris si voi scrie de fiecare data cand tupeul lor intrece limita bunului simt si ne iau de prosti pe noi, bistritenii.

Clubul foloseste o baza sportiva care e in patrimoniul orasului, daca acest club de fotbal mai e al Bistritei, asa cum ii spune numele. Nu au ridicat ei stadionul din fonduri proprii. L-au primit pentru desfasurarea activitatii si au fost sustinuti de Primaria Bistrita in fiecare an cu bani seriosi de la buget.

Gloria a dus-o greu de cand se stie si cu miloaga si statu la pomana au trait chiar bine. Au trecut proiecte si vise pe hartie si au primit gratuit terenuri pe care le-au vandut cand a trecut criza pe la ei. Greutatile i-au incercat cam de cate ori au avut ceva de vandut si oricati bani au avut, cheltuielile erau prea mari.

Au primit imediat dupa Revolutie teren, foarte mult teren, pe drumul de centura, iar acolo urma, conform unui proiect, sa faca terenuri de sport, sa largeasca baza sportiva a clubului. Nu numai ca n-a vazut orasul nicio urma de teren de sport, TOT pamantul pe care l-au primit l-au vandut pe bani grei, cu care numai ei stiu ce au facut. Noua, bistritenilor, si lor, politicienilor, ne-au inchis gura ca avem echipa in Divizia A si asta are un pret.

Cand a mai trecut o data criza pe la ei au vandut terenul de zgura pe care se antrenau copiii, sperantele Gloriei, magazinului Plus.

Acum, criza e grava si adanca si le-a mai ramas de vandut ceva: stadionul. Si le-a venit pomanarilor cu tupeu ideea sa vanda stadionul Primariei Bistrita ca sa-si asigure veniturile pe urmatorii 10 ani. Ma intreb, cat tupeu trebuie sa ai sa vii in fata si sa spui asa ceva? As remarca ca nu cred ca e deloc intamplatoare lipsa Lordului din prezidiul de vineri. E prea destept si nu cred ca a vrut sa-si asume sau sa gireze moral aceasta obraznicie.

An de an, Gloria a cerut si a primit bani de la Primaria Bistrita si de la Consiliul Judetean. Unii mai darnici, altii mai zgarciti, dar sume frumoase tot au primit. Numai anul trecut peste 20 de miliarde.

Si acum sa recapitulam cui dam bani. Dam bani unui club care aduce fotbalisti din afara, lotul fiind facut mai mult din stranieri, bistritenii sunt aproape inexistenti in lot. Uitati-va numai la noile achizitii pe care le vizeaza si veti vedea orientarea clubului, uitand parca ca Balint si Viorel Moldovan nu erau stranieri, erau din Bistrita.

Dam bani unui club care nici macar nu pretuieste si nu incurajeaza copiii talentati la fotbal din oras. Lasam naibii terenul de zgura pe care se antrenau, asta arata cat inseamna pentru ei juniorii, si va spun ca micii fotbalisti nu primesc  bani de echipament, nu primesc bani nici de deplasari, TOTUL fiind suportat din buzunarul parintilor. La Gloria Bistrita, oricat de talentat ti-ar fi copilul, daca nu ai bani sa-i sustii acest hobby, nu ai sansa sa joace macar la juniori III, ce sa mai vorbim de echipa mare.

Sa luam cateva informatii din declaratia de presa de vineri: “Nu avem datorii la jucatori si la staff-ul tehnic”. Asadar, stranierii sunt toti platiti, staff-ul tehnic (si capusele) la fel, sunt ceva datorii pe la stat si ceva credite. Daca e asa, banuiesc ca creditele au fost girate, deci sunt sanse mari ca si stadionul pe care vor sa-l vanda sa nu mai fie al lor. Pana la urma ce vor sa vanda Primariei Bistrita? O asigurare de viata a clubului pe 10 ani, as zice eu. O asigurare de viata a cui? A celor care fac afaceri in jurul clubului. Fotbalistii se schimba, pomanarii sunt aceiasi.

Nu l-as condamna pe Nea Jean. E un om pe care-l respect infinit pentru tot ceea ce a facut pentru Gloria Bistrita. Daca nu era Lordul, noi nu mai aveam demult echipa in A. Nu il vad ca pe omul care a facut avere de pe spatele Gloriei Bistrita. Il cunosc de foarte mult timp si nu l-am vazut niciodata etaland masini luxoase si de mai bine de 20 de ani sta in acelasi apartament, dintr-o zona ultracentrala, ce-i drept. Viata lui e Gloria Bistrita si nu banii. Asa il vad eu.

Vad insa in jurul lui de ani buni o sleahta de pomanari carora le-au sporit averile, concomitent cu decaderea clubului. Cine sunt ei?! Ii stiti. Ei sunt baietii destepti, sunt baietii care trag acum sforile sa se vanda stadionul primariei. E in joc afacerea lor si vor s-o prelungeasca minim 10 ani pe spatele bistritenilor. Si e o afacere mare. Daca bugetul Gloriei e in jur de 4 milioane de euro anual si se doreste o asigurare pe 10 ani, afacerea ar fi cam de 40 de milioane de euro.

Am o propunere pentru nastrusnicii care ar sustine acest act de tupeu maxim. Daca vreti sa cumparati stadionul, sustineti varianta sa se faca societate pe actiuni si cumparati din banii vostri toate actiunile. Vreau sa vad atunci adevaratii suporteri, inclusiv din jurul clubului. Dar nu va permiteti sa sustineti din banii bistritenilor o afacere dubioasa si falimentara, din care castiga cativa si un lot de stranieri, iar copiii bistritenilor nu au acces pe teren.

Ne dorim o echipa in A, dar nu avem bani si staff-ul clubului nu este capabil de un management performant. Atunci sa-i lasam pe cei care au bani si cap sa sustina o echipa in A. Fotbalul nu mai este demult un sport, e o afacere.

Iar in afaceri castiga oamenii de afaceri, care stiu sa faca investitii, stiu sa faca planuri de afaceri si profit. De ce niciun om de afaceri, precum Paskany, nu a luat Gloria Bistrita?! Pentru ca nu s-a vrut. Nu cred ca au vrut cei de la Bistrita. Un om de afaceri ar plati cat costa echipa si in secunda doi ar inlatura toate capusele. El are nevoie de oameni care sa faca bani, nu de soareci care sa gaureasca sacul si care sa traiasca din malaiul care pica din gaurile din sac.

Nu as mai adauga decat ca pentru campusul de la Liviu Rebreanu s-au alocat anul trecut de la bugetul local 16,3 miliarde lei, iar Gloriei i s-au dat 19,5 miliarde lei vechi. Cred ca cei care au studiat la Liviu Rebreanu au sprijinit mai mult dezvoltarea Bistritei decat Gloria Bistrita.

10289 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro