Cel mai mare spital privat de recuperare din România, Polaris Medical, a fost inaugurat oficial astăzi în localitatea Suceagu de lângă Cluj-Napoca. Cu o echipă formată din 150 de medici, asistenți și personal auxiliar, spitalul oferă servicii complete de recuperare neurologică și cardiovasculară, psihiatrie, reabilitare medicală și îngrijiri.
Realizat pe principii care funcționează cu succes în spitale din Occident, Polaris Medical pune accent pe abordarea multidisciplinară a pacientului cu toate condițiile sale medicale.
„Proiectul spitalului Polaris Medical a început ca majoritatea ideilor antreprenoriale: am identificat o nevoie a pieței insuficient acoperită până atunci. Am ales să dezvoltăm proiectul în Suceagu, deoarece este suficient de aproape de Cluj-Napoca pentru ca pacienții și familiile lor să poată ajunge cu ușurință și în același timp oferă liniștea și discreția atât de importante pentru recuperare. Conceptul de la care am pornit a fost de a crea un spațiu în care pacienții să se simtă cât mai confortabil, astfel încât întregul proces de recuperare să se concentreze pe obiectivele propuse la internare. Prin programele de recuperare personalizate ne propunem să îmbunătățim calitatea vieții și să facilităm reîntoarcerea pacienților la viața socială cu o stare fizică, emoțională și spirituală mult ameliorată”, a declarat Tudor-Alexandru Socea, președintele Consiliului de Administrație al Polaris Medical.
Potrivit acestuia, investiția se ridică la aproximativ 10 milioane de euro și a fost realizată din fondurile familiei Socea.
Spitalul este localizat în vecinătatea municipiului Cluj-Napoca, într-un cadru natural unic de șase hectare. Este structurat pe cinci nivele, are o suprafață utilă totală de peste 11.000 de metri pătrați și dispune de 180 de paturi pentru spitalizare continuă, 14 paturi pentru spitalizare de zi, laborator, bază de tratament și ambulator de specialitate.
Echipa medicală este condusă de dr. Mihai Câsu, medic primar psihiatru, alături de dr. Crina Bercian – șeful secției Cardiologie, dr. Damian Popescu – șeful secției Recuperare neurologică, dr. Ileana Hica – șeful secției Îngrijiri paliative, dr. Laszlo Irsay – șeful secției Reabilitare medicală. Echipa medicală multidisciplinară, împreună cu cea conexă medicală, le propune pacienților obiective personalizate de recuperare și dezvoltă scheme de tratament care să răspundă nevoilor fizice și psihice ale fiecăruia.
În cadrul ambulatorului de specialitate se oferă servicii medicale conexe profilului de recuperare: geriatrie, medicină internă, diabetologie, endocrinologie, reumatologie, iar spitalul beneficiază de un compartiment modern de gastroenterologie și endoscopie digestivă.
Baza de tratament este dotată conform celor mai noi standarde și se întinde pe o suprafață de aproximativ 700 mp. Aici se pot desfășura activități precum kinetoterapie individuală, de grup și pe aparate, hidrogimnastică, electrofizioterapie, termoterapie, masaj terapeutic, terapie ocupațională, logopedie si terapie prin artă.
Pentru a le oferi pacienților cele mai bune condiții, cât mai apropiate de viața lor cotidiană, spitalul dispune de restaurant, cafeterie, coafor, sală multifuncțională, bibliotecă și diferite spații de relaxare amplasate la nivelul fiecărui etaj. În scurt timp se vor construi o capelă multiconfesională și sere pentru desfășurarea activităților de ergoterapie. Saloanele au unul, două sau trei paturi și sunt dotate cu tv, dulap propriu, noptieră, fotoliu. Fiecare salon are baie proprie, prevăzută cu sisteme de susținere pentru pacienții cu dizabilități, iar o parte dintre saloane dispun și de o cameră de zi.
Există și saloane VIP cu un pat, dotate cu bibliotecă, fotolii și calculator. Restaurantul este pregătit pentru toate tipurile de regim alimentar, iar pacienții pot alege zilnic dintre trei feluri de meniu pentru fiecare categorie de regim. În măsura în care starea de sănătate le permite, aceștia sunt încurajați să ia masa în restaurant, iar vizitatorii îi pot însoți. În zona verde din jurul complexului au fost plantați peste 1.300 de pomi fructiferi și s-au realizat diverse trasee de mers și plimbare pentru pacienți.
Valorile care stau la baza activității Polaris Medical sunt: lucrul în echipa multidisciplinară centrată pe nevoile pacientului; respectul pentru dreptul la intimitate, pentru timpul și sănătatea pacienților; empatia cu pacienții; leadershipul care inspiră la evoluție și inovare si la ridicarea permanentă a standardelor în recuperarea medicală. În sprijinul pacienților și al familiilor acestora, echipa spitalului a demarat programul EduPolaris, prin care oferă informații despre boală, tratament și complicațiile sale. În acest fel, pacienții pot dobândi cunoștințe despre starea lor de sănătate și pot să înțeleagă rolul implicării individuale în menținerea și îmbunătățirea stării de sănătate.
Datele Polaris medical
- Suprafața utilă: 11.000 mp
- 180 de paturi pentru spitalizare continuă + 14 paturi pentru spitalizare de zi
- Baza de tratament: 700 mp
- 6 hectare de teren
- Echipa: 150 de medici, asistente și personal auxiliar
- Investiție: 10 milioane de euro
www.polarismedical.ro, www.facebook.com/polarismedical