La jumătatea lui aprilie, în fața Casei de Cultură, muncitorii au descoperit ziduri din vechea cetate a Bistriței și din Poarta Broaștelor, o poartă de acces pietonală în vechea cetate a orașului. Deși s-a discutat ca această zonă să fie conservată și acoperită cu sticlă, angajații au primit ordin să astupe ruinele vechii cetăți.
Municipalitatea a așteptat de la experții muzeului județean, indicații clare despre modul în care ar trebui procedat cu zidurile cetății, recent descoperite în această zonă... Detalii puteți citi AICI
Deși s-a discutat la un anumit moment dat că ruinele vechii cetăți și Poarta Broaștelor descoperite în timpul săpăturilor realizate de muncitorii firmei TCI (detalii puteți citi AICI), să fie, la fel ca în alte capitale europene, acoperite cu sticlă securizată și conservate în acest mod, zilele trecute angajații de la TCI au primit ordin să astupe ruinele vechii cetăți.
La această oră întreaga zonă din fața Centrului Municipal de Cultură George Coșbuc a fost acoperită cu pământ, nisip și nivelată, urmând ca aici să fie montate pavele din piatră naturală.
Istoria Bistriței spune că Poarta Broaștelor a fost dărâmată în secolul XIX și era o cale de acces pietonală în cetate, de dimensiuni reduse. Acum, cu mormanul de pământ peste ea, cu siguranță va fi dată uitării...