Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  34 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015PNL cere anularea alegerilor în Telciu şi renumărarea voturilor la Sîngeorz-Băi şi Şieu Odorhei

07/06/2016 15:34:05 Andreea BOJOR  
Este vorba despre listele pentru consilierii locali pe care cei de la PNL le contestă şi spun că au suspiciuni că ar fi fost fraudate. Liberalii anunţă că depun cereri de anulare a alegerilor în Telciu şi renumărare a voturilor la Sîngeorz-Băi şi Şieu Odorhei pentru că se simt nedreptăţiţi.

„La secţia de votare numărul 286 (n.red. amenajată în Căminul Cultural din Telciu) după încheierea votului s-au numărat voturile, s-a întocmit procesul verbal şi nu a fost nicio problemă. Voturile, însoţite de procesul verbal, au fost duse la circumscripţia electorală de la Telciu, iar cei de acolo s-au autosesizat şi au anunţat că se vor renumăra voturile. Nu aveau niciun motiv întemeiat, nu a existat nicio problemă pentru care să fie nevoiţi să facă acest lucru. Legea spune clar că renumărarea se face dacă este vreo întâmpinare formulată, dar nu a existat aşa ceva", a declarat pentru Bistriţeanul.ro avocatul Diana Morar de la PNL.

Liberalii spun că voturile de la secţia 286 au fost renumărate şi că s-a întocmit un nou proces verbal pe care reprezentantul PNL a refuzat să îl semneze.

„A fost făcut un alt proces verbal care nu era la fel ca şi cel de la prima numărătoare. Noi (n.red. PNL) am pierdut un mandat de consilier local. Ne-am pregătit pentru a depune o contestaţie la Biroul Electoral Judeţean pentru că există două procese verbale cu rezultate diferite. Nu ştiu exact care este diferenţa de voturi dintre ele", a mai declarat Diana Morar.

PNL cere ca la Telciu să fie reluate alegerile locale pentru funcţiile de consilieri locali.

„Pe procesele verbale sunt diferenţe. Noi am pierdut un fotoliu de consilier local, iar celor de la PRM le-au fost adăugate mai multe voturi, aproximativ 20 la număr. Astfel au luat un fotoliu de consilier local", a declarat pentru Bistriţeanul.ro avocatul George Gaftone de la PNL.

Probleme sunt şi la Sîngeorz-Băi, tot legate de consilierii locali. Partidul Naţional Liberal cere renumărarea voturilor după ce, la unele dintre secţiile de votare de acolo, procesele verbale nu aveau semnătura preşedintelui secţiei de votare sau a vicepreşedintelui ori nu erau ştampilate.

„Am depus deja contestaţiile pentru Telciu şi Sîngeorz-Băi. La Sîngeorz-Băi am cerut renumărarea voturilor pentru Consiliul Local", a mai adăugat George Gaftone.

Liberalii se pregătesc ca în scurt timp să mai depună o contestaţie la Biroul Electoral Judeţean unde vor cere renumărarea voturilor pentru lista de consilieri locali din comuna Şieu Odorhei. Se pare că şi acolo au fost procese verbale cu semnături şi ştampile lipsă.

„Cerem şi acolo renumărarea voturilor pentru că procesele verbale nu erau aşa cum spune legea şi au lipsit semnăturile preşedinţilor sau vicepreşedinţilor ori ştampile", a mai adăugat George Gaftone. 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro