Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  14 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Pledoaria pentru vot a profesoarei din Bistrița decorate de președinte: „Votul contează al naibii de mult!”

11/12/2016 12:21:19 Bianca SARA  
Artiști, autorități locale, județene îndeamnă încă de zilele trecute lumea să iasă la vot și să-și exprime opțiunea politică. Monica Halaszi, profesoara decorată de președintele Klaus Iohannis în urmă cu câteva luni, punctează și ea importanța votului și își îndemnă elevii să meargă la vot:

În urmă cu câteva luni, profesoara de Limba și Literatura Română de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Monica Halaszi s-a numărat printre dascălii performanți din țară decorați de președintele Klaus Iohannis.

Aflându-se la începutul acestui weekend în București, aceasta s-a arătat mișcată de cozile interminabile din Gara de Nord formate de studenții care se întorceau acasă pentru a putea vota.

„Mesajul meu este pentru voi, cei tineri și foarte tineri, pentru voi, actuali și foști elevi, pentru voi cei care credeți că votul vostru nu contează. Ba contează al naibii de mult! Uneori un vot, unul singur, face diferența. Poate că vă simțiți asemeni cetățeanului turmentat, poate că nu vă place oferta electorală, dar asta nu vă împiedică să votați. Votul nu doare și dă încredere. Vouă și nouă”, precizează profesoara într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Aceasta redă și o conversație avută în Gara de Nord cu doar două zile înainte de vot, când întreaga clădire era înțesată cu tineri care profitau de biletul gratuit oferit pentru deplasarea în orașele natale pentru a-și exercita opțiunea electorală:

„În Gara de Nord, stând la o coadă care părea că nu se mai termină, am intrat în vorbă cu o doamnă din Constanța care spunea cu tristețe: „Uitați, merg acasă tinerii aceștia frumoși, dar nu vor merge la vot!”. Am contrazis-o spunându-i că da, or fi unii care nu se vor duce, dar eu cred că tinerii aceștia sunt, în ciuda aparenței lor superficiale, responsabili. M-a privit și mi-a răspuns cu aceeași tristețe: „Ar fi bine să fie așa, dar nu prea cred... Nu le pasă”. Și atunci m-am întrebat dacă nu cumva așa o fi, că de fapt nu vă pasă... Și dacă e așa, nu e oare de fapt generația mea, generația „oamenilor mari”, a „maturilor”, de vină pentru această nepăsare? Pentru aeastă inapetență a voastră de a participa la vot? Nu e oare efectul acelui și de „stai jos, nu știi nimic”, „ce opinii să ai tu”, „ești prea mic să ai păreri”, „taci din gură”, „nu vorbi și ascultă că eu știu mai bine”? Dacă noi suntem de vină, dacă am creat – prin atitudinea noastră- o generație (sau generații) care nu este convinsă de forța pe care o are? Dacă e așa, iertare! Și pedepsiți-ne! Votați! Prezența voastră la vot va fi dovada că vă pasă”, completează profesoara, în postul său de pe Facebook. 

Foto: Facebook

4147 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro