Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  21 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Pictoriţa Oniţa Mureşan din Bistriţa – într-o atmosferă selectă, la Palatul Parlamentului din Bucureşti!

11/05/2016 09:41:38 Ioana BRADEA  
Dacă vă rătăciţi cumva pe la Palatul Parlamentului din Bucureşti, aveţi toate şansele să admiraţi minunata pictură a unui artist din Bistriţa. Este vorba de lucrarea „Rachmaninov”, cea mai mare ca dimensiune realizată de Oniţa Mureşan – invitată să participe la Salonul Naţional al Artelor „Temeiuri”, ediţia de primăvară.

Ediția de primăvară a tradiționalului salon de artă plastică a propus drept temă generică artiştilor participanţi – „Oglindirea și transfigurarea”, lucrările fiind inaugurate zilele trecute, la Palatul Parlamentului.

Este vorba despre aproape 200 de artişti plastici recunoscuți din România, între care se numără şi bistriţeanca Oniţa Mureşan, iar lucrările Salonului vor putea fi admirate până în 6 iunie.

A fost selectată şi lucrarea mea, intitulată Rachmaninov, cea mai mare ca dimensiuni din câte am pictat, de 300/141cm. Am fost destul de fericită când am aflat de la membrii juriului că lucrarea a făcut parte dintre puţinele lucrări care au fost acceptate fără dificultate. Am participat şi la vernisaj, vineri seara, la Palatul Parlamentului, în impresionanta Sală Constantin Brâncuşi şi acolo am avut onoarea să-l cunosc personal şi pe domnul George Radu Serafim, unul dintre criticii de artă importanţi ai ţării. Aş fi ipocrită dacă nu aş recunoaşte că m-a motivat atât de mult mărturisirea pe care mi-a făcut-o George Radu Serafim care mi-a mărturisit că „Dacă lucrarea dumneavoastră se află aici, înseamnă că mi-a plăcut, iar dacă mi-a plăcut – înseamnă că este bună...”, a povestit Oniţa Mureşan pentru Bistriţeanul.ro.

Este a cincea ediţie la care pictoriţa din Bistriţa participă cu lucrări, Salonul Național al Artelor – TEMEIURI fiind o manifestare cu caracter național care își propune să compenseze absența saloanelor oficiale de altădată, dar și a „republicanelor” şi bienalelor din perioada mai recentă.

Juriul din acest an a fost format din Petru Lucaci (Președinte), Dan Munteanu, Nicolae Stoica și Bogdan Hoșbotă (sculptură), Ilie Cioartă (pictură), Aurel Bulacu și Rodica Ioana Ghilea (grafică) Daniela Frumușeanu și Viorica Slădescu (artă decorativă), Marius Tița și Roxana Păsculescu (critică de artă) și Anca Negescu (galerist).

Alături de profesioniști şi nume cunoscute din plastica românească, juriul a decis să expună și câțiva elevi, participanți la olimpiadele de gen, de la liceul „Nicolae Tonitza” din București, urmând ca la ediția a X-a, de toamnă, să fie permis și accesul absolvenților institutelor de artă, care nu au avut timpul necesar pentru înscrierea în U.A.P.

2870 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro