Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  29 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Piața „Produs în Bistrița-Năsăud” poate fi model de bune practici la nivel național!

19/11/2016 16:30:35  
Supermarketurile au veșnic rafturile pline cu legume și fructe. De import, majoritatea. Ale noastre nu se prea văd, chiar dacă nu demult s-a votat o lege prin care retailerii sunt obligați să vândă produse românești într-un anumit procent. Și asta în ciuda faptului că ne dorim să simțim gustul adevărat, autentic al roșiilor românești, de exemplu.

În magazine găsim produse care se prezintă ca fiind tradiționale, autentice, de casă. Dar din ele dau E-urile și conservații pe-afară. Și noi le căutăm pe cele adevărate. 

Unde le găsim? Într-o piață locală, cum este cea organizată săptămânal în Bistrița, este răspunsul. Sâmbătă de sâmbătă, oamenii care muncesc pământul au unde vinde ceea ce produc. Iar noi putem cumpăra legume și fructe care nu sunt coapte pe vapor. Ne putem bucura sufletul cu legume și fructe din Bistrița-Năsăud, dar și cu bucate alese, făcute de gospodarii de pe la noi: brânzeturi, dulceață, siropuri, pâine, plăcinte, cozonaci de casă, miere și diverse produse apicole care ne fac bine. 

Realizarea unei piețe agroalimentare cu produse locale autentice cu frecvență săptămânală a fost posibilă datorită primarului Bistriței, Ovidiu Crețu. Inițiatorii proiectului „Produs în Bistrița-Năsăud” au găsit în primarul municipiului un partener de nădejde în crearea acestui concept de piață, care poate fi un model de bune practici la nivel național. 

În această direcție, de susținere a produselor românești, merge și PSD în Programul de guvernare 2016 – 2020. Obiectivele programului PSD pe agricultură sunt simple și clare: hrană sănătoasă pentru români, protejarea fermierilor autohtoni, angajarea tinerilor în agricultură cu un salariu bun, creșterea exporturilor și repoziționarea acestui domeniu pe locul care i se cuvine la nivel european. 

Concret, pentru a veni în sprijinul agricultorilor și crescătorilor de animale, PSD va începe, din 2017, un program destinat produselor naționale. În fiecare an, vor fi sprijinite câte două produse, în vederea reducerii importurilor și asigurarea consumului din producția internă. Pentru primul an, adică 2017, PSD a identificat roșiile și carnea de porc ca produse ce vor intra în acest program: se vor acorda 3000 de euro anual pentru fiecare fermier care înființează peste 1000 de metri pătrați de solarii pentru producția de roșii și 10.000 de euro anual pentru fermele de porci cu peste 200 de capete. Sprijinul bugetar va fi pentru o perioadă de opt ani pentru fiecare produs inclus în programul național. 

 

Programul de guvernare PSD 2016-2020 pentru agricultură și zootehnie

 • Plata unui avans la subvenții până în 15 octombrie, iar restul să fie plată regulată între 1 decembrie-31 martie.
 • Eliminăm impozitul pe terenul agricol lucrat, din 2018.
 • Impozit ZERO pentru tractoare și toate celelalte mașini și utilaje agricole.
 • 3000 de euro anual, timp de opt ani, pentru fiecare fermier care înființează peste 1000 de metri pătrați de solarii pentru producția de roșii. Începem din 2017.
 • 10.000 de euro anual, timp de opt ani, pentru fermele de porci cu peste 200 de capete. Începem din 2017 acest program! 
 • credite pentru agricultură și zootehnie cu 80% din valoarea creditului garanție de stat și dobândă sub 3%
 • Eliminarea TVA la toate materiile prime (semințe, îngrășăminte etc.) și serviciile din agricultură. 
 • Cadastrarea gratuită a tuturor terenurilor agricole până în 2020.
 • 100 de milioane de euro investiții în dezvoltarea solariilor și serelor și construcția de centre de colectare și procesare a fructelor și legumelor.
 • Program național de un miliard de euro în următorii zece ani pentru protejarea resurselor naturale din zona montană.
 • Investiții de 200 de milioane de euro pentru realizarea de unități de colectare și procesare lână și piei de ovine și caprine 

 

www.indraznestesacrezi.ro

(P)

7353 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro