Arestat de o bună perioadă de timp, Petrică Bolfă a fost trimis în judecată, procurorii susținând că acesta ar fi încercat să vândă pentru a doua oară aproape 22.000 de litri de alcool.
Problemele lui Petrică Bolfă au început în mai 2012 când a fost acuzat de contrabandă cu alcool, „în urma unui control în trafic efectuat de poliţişti, a fost prins în flagrant Marius M. având asupra sa în autoturism cantitatea de 328 de litri de alcool etilic îmbuteliat în recipiente de 2 litri”, informau la acea vreme reprezentanţii IPJ Cluj care au și organizat rapid 20 de percheziţii domiciliare în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj.
„În urma efectuării percheziţiilor domiciliare din Cluj, au fost ridicate în vederea confiscării sumele de 6.433 de lei, 210 euro, precum şi două autoturisme, un laptop, 950 de grame colorant folosit la prepararea unor băuturi spirtoase şi 1758 litri de alcool etilic. La percheziţiile efectuate în judeţul Bistriţa-Năsăud s-a identificat la o fabrică neautorizată de producere şi comercializare a alcoolului cantitatea de 21.400 litri de alcool etilic pe care nu era aplicat sigiliul de către organele abilitate din judeţul Bistriţa-Năsăud”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Cluj.
De la alcoolul sigiliat în propria lui fabrică, intrată în faliment a plecat „necazul” lui Bolfă... Fabrica din Năsăud a intrat în 2011 în insolvenţă şi mai apoi în faliment când toate recipientele şi instalaţiile în care se mai afla alcool au fost sigilate de lichidator.
În 2012 poliţiştii clujeni spuneau că în fabrică a fost găsită „cantitatea de 21.400 de litri de alcool etilic pe care nu era aplicat sigiliul de către organele abilitate din judeţul Bistriţa-Năsăud”.
În urmă cu trei ani, afaceristul din Năsăud susținea că acel alcool era de fapt cel lăsat în fabrică atunci când aceasta a fost închisă și că acel alcool este scos la licitaţie împreună cu fabrica şi toate bunurile care se află în incinta acesteia... Supriză însă!
Între timp alcoolul... s-a „evaporat", iar Petrică Bolfă a fost arestat și trimis în judecată „pentru comiterea unor infracțiuni de delapidare, înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani, constând în faptul că în calitate de administrator împuternicit al SC ECOSERV SRL Năsăud, în data de 23.04.2015, a indus în eroare pe o parte vătămată, cu ocazia încheierii unui contract de cesiune, cu privire la existența unui stoc de 21.909 litri alcool rafinat, pe care în realitate l-a valorificat, neaccizat, în cursul anului 2013, însușindu-şi suma de 219.000 lei, din care apoi, a creditat cu suma de 59.900 lei societatea, cauzând persoanei vătămate, o pagubă de 720.000 lei, iar bugetului de stat o paguba de 1.267.200,63 lei”, se arată în comunicatul remis presei de procurorii bistrițeni.
FOTO: Arhivă