Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  152 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Peste câteva zile începe campania de vaccinare antipneumococică! Aproape 5.000 de doze – pentru Bistriţa-Năsăud

23/09/2017 13:38:29  
În prezent, doar 2% dintre părinții din România își permit vaccinul antipneumococic în condițiile în care, în Romania, 1 din 5 copii cu vârsta până la 1 an care ajung la medicul de familie sau în spital, suferă de o boală potențial pneumococică. Din octombrie, începe campania de vaccinare antipneumococică.

Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud aduce la cunoștința populației că în luna octombrie începe campania de vaccinare antipneumococică.

Livrarea cantității de 477.500 de doze de vaccin pneumococic este în curs – din această cantitate, 4.920 de doze revenind județului Bistrița-Năsăud. Dozele de vaccin achiziționate acoperă necesarul pentru campania de imunizare din acest an, precum și pentru primele luni din 2018.

Vaccinul pneumococic se administrează copiilor în mod gratuit, conform schemei de vaccinare, în cabinetul medicului de familie. Acesta va ajuta la protecția împotriva celor mai des întâlnite 13 tulpini de pneumococ, responsabile pentru peste 90% din cazurile de boli pneumococice invazive în România.

Oferind cea mai extinsă acoperire a serotipurilor pneumococice, vaccinul pneumococic conjugat cu 13 valențe este cel mai utilizat vaccin pneumococic la nivel mondial. El este folosit în peste 100 de țări, printre care și Statele Unite.

În Uniunea Europeană 23 de state au introdus deja vaccinul pneumococic în calendarul de imunizari gratuite ale copiilor în primul an de viață (Marea Britanie, Franța, Italia). Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat încă de acum zece ani includerea vaccinurilor pneumococice conjugate în programele de imunizare. Această recomandare a fost urmată de țara noastră, iar vaccinul a fost inclus în Programul Național de Vaccinare în 2013, însă, până în 2017, nu au existat fondurile disponibile pentru introducerea efectivă a acestui vaccin în România.

Odată cu startul campaniei de vaccinare antipneumococică, Ministerul Sănătății demarează și o campanie publică de informare, demers căruia i se alătură compania producătoare, S.C. Pfizer România S.R.L.

Campania se va derula timp de un an și are drept obiectiv informarea corectă, completă și transparentă a părinților, de către profesioniștii din domeniul medical, cu privire la toate aspectele vaccinării antipneumococice.

În prezent, doar 2% dintre părinții din Romania își permit vaccinul antipneumococic în condițiile în care, în Romania, 1 din 5 copii cu vârsta până într-un an care ajung la medicul de familie sau în spital suferă de o boală potențial pneumococică, în timp ce rezistența pneumococului la antibiotic este în creștere.

Provocate de o bacterie numită Streptococus pneumoniae, bolile pneumococice pot varia de la otite medii acute, pneumonii, sinuzite, conjunctivite, până la bacteriemii sau meningite și pot provoca sechele grave în rândul copiilor deja suferinzi - retard mintal, tuburări de comportament, tulburări de vedere și auz, epilepsie.

Vaccinurile au redus incidența bolilor infecțioase, salvând milioane de copii anual în întreaga lume. Incidența multor boli, precum rujeola, variola, poliomielita, a fost dramatic redusă. În țările în care s-a pus în aplicare vaccinarea pneumococică de rutină a copiilor în cadrul unui program național de imunizare, incidența bolii pneumococice s-a redus și ea în mod constant și substanțial.

Compartimentul de Educație și Promovarea Sănătății

 

Foto: Realitatea.net

1900 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro