Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  58 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Peste 21,77 milioane lei vin în Bistriţa-Năsăud de la Guvern! Dorim ca banii să fie împărţiţi pe criterii obiective, nu politice

25/11/2016 17:02:54  
Guvernul României a adoptat pe 23 noiembrie a doua rectificare bugetară din acest an, ce include alocări financiare suplimentare, cu prioritate pentru sănătate, investiții, agricultură, politici și programe finanțate prin bugetele administrației publice locale.

Prin rectificarea bugetară se asigură sumele necesare plății integrale a drepturilor de asistență socială – indemnizații pentru creșterea copilului, ajutoare sociale, alocații de stat pentru copii, indemnizații pentru persoane cu handicap; plata drepturilor salariale aferente personalului bugetar, precum și pentru plata pensiilor militare recalculate și restituirea sumelor cuvenite.

De asemenea, Guvernul a adoptat rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, asigurând fondurile necesare pentru plata integrală și la timp a drepturilor de asigurări sociale.

 

Rectificarea bugetară a fost posibilă ca urmare a creşterii economice peste aşteptări, de 4,8%, faţă de un nivel de 4,1%, estimat prin Legea Bugetului de Stat. Rezultatele economice argumentează şi posibilitatea realizării unui produs intern brut în valoare nominală de 758,5 miliarde lei, faţă de 746,6 miliarde lei cât s-a estimat iniţial. 

Trebuie să amintim faptul că vom avea mai puţini şomeri şi că salariul mediu brut este în creștere, de la 2.681 lei, la elaborarea bugetului de stat, la 2.815 lei, cât se estimează la sfârșitul anului.

Această a doua rectificare pozitivă făcută de Guvernul Dacian Cioloş este rezultatul eficienţei în gestionarea banului public, de care a dat dovadă acest executiv. La polul opus, ne aducem aminte de anii consecutivi cu rectificare bugetară negativă a Guvernelor Ponta, rezultat al modului dezastruos în care Partidul Social Democrat a condus ţara.

Rectificări pozitive ale Guvernului Cioloş, rectificări negative ale Guvernului Ponta. 

 

Judeţul Bistriţa-Năsăud va primi 3.442.000 de lei din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor, repartizate astfel:

 

 - 1.621.000 lei – susţinerea sistemului de protecţie al copilului;

 - 1.098.000 lei – susţinerea centrelor de asistenţă socială pentru persoanele cu handicap;

 - 81.000 lei –conform prevederilor OUG nr.66-2016;

 - 642.000 lei – învăţământul special şi centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională;

 - 642.000 – salarii, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale în bani stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora.

 

De asemenea, din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2016, judeţului Bistriţa-Năsăud i-a revenit suma de 18.329.000 lei. Aceasta urmează să fie împărţită de Consiliul Judeţean şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, administraţiilor locale din Bistriţa-Năsăud.

Ţinând cont de faptul că toate instituţiile din Bistriţa-Năsăud, abilitate să repartizeze aceste sume, au la conducere membri PSD, dorim să atragem atenţia ca alocările să fie efectuate strict pe criterii obiective, conform legilor în vigoare, şi nu pe criterii subiective, politice, aşa cum s-a întâmplat până acum.

 

Departamentul de Comunicare PNL Bistriţa-Năsăud

(P)

 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro