Municipalitatea a predat astăzi constructorilor Inst-Nistor şi Dimex 2000 Company clădirea situată pe strada Dornei, nr.12 unde a funcţionat sediul CeTin pentru a începe lucrările de reabilitare. În 12 luni, cu aproximativ 450.000 de lei cele două firme vor finaliza lucrările.
Din cele opt oferte primite după ce a fost scoasă la licitaţie lucrarea de reparaţii generale şi de renovare a clădirii Centrului pentru Tineret, municipalitatea a stabilit ca firmele SC Inst-Nistor SRL şi SC Dimex 2000 Company SRL care s-au asociat pentru a participa la această licitaţie au cea mai bună ofertă. Din suma alocată iniţial, cele două firme au venit cu o valoare de aproximativ 77 la sută, valoarea contractului semnat între autorităţi şi firme fiind de 1.969.193,48 lei.
Astăzi primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu a predat constructorilor amplasamentul care va intra în reabilitare. Cele două firme au la dispoziţie 12 luni să finalizeze lucrarea şi au anunţat că termenul va fi respectat deoarece la clădire trebuie făcute o serie de lucrări exntrem de ample de consolidare şi nu există şanse mari să fie finalizată întreaga lucrare mai repede decât termenul stabilit.
La clădirea situată pe pietonalul Liviu Rebreanu sunt prevăzute lucrări de consolidare a fundaţiilor, a şarpantei şi planşeului de lemn, consolidarea pereţilor, refacerea faţadelor, amenajări exterioare şi interioare, amenajarea curţii interioare şi plantare de copaci. refacerea instalaţiilor şi a reţelelor de utilităţi.
În total vor fi efectuate lucrări de modernizare şi reabilitare pe o suprafaţă de 283,37 mp la parterul clădirii şi 346,32 mp la etaj.
În plus, tot prin acest proiect finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, se vor achiziţiona pentru Centrul de Tineret un server, 16 calculatoare, un televizor LED, un videoproiector cu ecran de protecţie, un sistem audio, un infochioşc, birouri pentru calculatoare, mese şi scaune dar şi dulapuri.
“Este cel de-al şaptelea proiect din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. Subiliniez faptul ce le-am câştigat pe toate şapte. Acesta a fost cu câteva peripeţii. Acest proiect a fost depus în 2009 şi contractul de finanţare l-am semnat în 2013. Un interval foarte mare… Valoarea totală obţinută a fost de 2.596.000 de lei, cu aproximatie 580.000 de euro, din care contribuţia noastră – 2% iar în urma licitaţiilor, valoarea totală, pe toate componentele este de 450.000 de euro. Proiectul a trecut cu bine de Agenţia de Dezvoltare, dar au venit de la minister şi au spus că nu îl finanţează pentru că exista o firmă afară şi ceva etichete de la Partidul Conservator şi ne-au refuzat. Am dat dat ministerul în judecată, am ajuns până la Înalta Curte şi am câştigat şi acest proiect” a declarat primarul Ovidiu Creţu cu acest prilej.