O bistriţeancă este revoltată pe felul în care fiica sa, muşcată de un câine, a fost tratată de cei de la Secţia de Boli Infecţioase. Maria Suhăreanu spune că şi-a dus fiica la spital pentru a primi vaccinul antirabic dar că personalul medical de acolo a refuzat să o ajute. AFLĂ întreaga poveste şi VEZI ce spun cei de la spital:
"Fiica mea este elevă la Liceul cu Program Sportiv şi face atletism. Era la alergat în zona podului Budacului şi a fost fost muşcată de un câine. Am mers cu ea la Spitalul Judeţean şi i-a fost făcut vaccinul atitetanos. De acolo ne-au dat bilet de trimitere pentru Infescţoase unde trebuia să îi fie făcut vaccinul antirabic", ne-a povestit Maria Suhăreanu.
Femeia povesteşte că fiica sa a fost muşcată de un câine vagabond marţi seara în jurul orei 18.00 şi că la spital a ajuns foarte repede. Bistriţeanca este revoltată şi susţine că la secţia de Infecţioase personalul medical ar fi refuzat să îi vaccineze fata.
"Ne-au spus că nu îi pot face vaccinul pentru că nu are viză de flotant şi nici adeverinţă că este asigurată. Îmi vine să urlu în gura mare ca să ştie toată lumea ce se întâmplă. Copilul meu a fost muşcat de un câine dar nu au vrut să îi facă vaccinul şi mi-au spus să revin când am viza de flotant şi dovada că e asigurată. Am rezolvat cu aceste acte în dimineaţa următoare şi abia atunci i-au făcut vaccinul", ne-a povestit femeia supărată.
Purtărorul de cuvânt al Sptalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, dr. Mihaela Mastan a explicat pentru Bistriţeanul.ro care este procedura în astfel de cazuri şi de ce vaccinul nu a fost administrat pe loc.
"Vaccinul antirabic poate fi făcut într-un interval de 72 de ore de când pacientul a fost muşcat. Este posibil ca în acest caz ca fata să nu fi avut la ea cardul de sănătate şi astfel nu a putut fi introdusă în sistem. Astfel de situaţi nu sunt urgenţe vitale şi vaccinul poate fi dat şi în ziua următoare", a declarat pentru Bistriţeanul.ro medicul Mihaela Mastan.
foto: arhivă