La Botoşani s-a desfăşurat zilele trecute ediţia a X-a, a Concursului Naţional de Electronică T.E.A.M.. Competiţia a fost organizată de Palatul Copiilor Botoşani şi găzduită impecabil de sălile de conferinţe ale hotelului „Europa” din Botoşani. Judeţul nostru a fost reprezentat de Rus Marius, Dedean Alin Ignat şi Ureche Traian Ioan (clasa aXII-a).
Concursul (cuprins în Calendarul Activităţilor Educative al Ministerului Educaţiei Cercetării şi Ştiinţei) s-a desfăşurat în preajma Zilei Naţionale a României şi s-a constituit într-un adevărat „turneu al campionilor anului 2015” în domeniul electronicii, reunind la start cele mai valoroase şi bine clasate echipaje în domeniul electronicii în competiţiile desfăşurate pe parcursul anului 2015.
Au fost invitate şi au participat echipaje nu doar din palatele şi cluburile copiilor, ci şi din colegii naţionale, tehnice şi grupuri şcolare, din întreaga ţară, care au obţinut rezultate de excepţie pe parcursul anului 2015. Timp de două zile Botoşaniul a devenit un loc unde pasiunea şi aptitudinile micilor electronişti, şi-au dat mâna cu PERFORMANŢA.
Judeţul nostru a fost reprezentat în această competiţie, de un echipaj format din elevii Rus Marius (clasa a-XII-a), Dedean Alin Ignat şi Ureche Traian Ioan (ambii clasa a-XII-a), elevi care activează în cadrul Cercului de Electronică de la Palatul Copiilor Bistriţa coordonat de prof. Dorel Nicoară şi provenind de la Colegiul Tehnic „Infoel” Bistriţa.
La finalul probelor desfăşurate pe parcursul a două zile, elevii bistriţeni au obţinut rezultate deosebite. Astfel elevii Dedean Alin Ignat şi Ureche Traian Ioan au obţinut fiecarie câte un loc II şi un loc III, iar elevul Rus Marius s-a clasat pe locul I impresionând juriul cu o creaţie electronică de excepţie: o interfaţă generator de semnal-frecvenţmetru, destinată laboratoarelor şcolare.
Originalitatea acestui aparat, constă în faptul că poate face din orice banal laptop sau calculator un instrument deosebit de precis, util laboratoarelor de fizică şi electronică din şcoli, precum şi faptul că el este realizat în proporţie de circa 80% din componente electronice recuperate.
Echipajul judeţului nostru, a mai prezentat în competiţie şi un alimentator de precizie autoprotejat, destinat de asemenea laboratoarelor şcolare, astfel că în clasamentul general, a obţinut în cadrul secţiunii „Creaţie tehnică" onorantul loc I.
În asemenea ocazii, se cuvin aduse mulţumiri instituţiilor şi persoanelor care au făcut posibile aceste performanţe. O facem şi noi, mulţumind domnului profesor Rusu Constantin (C.T. „Infoel” Bistriţa) precum şi conducerii Palatului Copiilor Bistriţa (director prof.dr. Mircea Gătej).
Prof. Dorel Nicoară,
coordonator Cerc electronică din cadrul P.C. Bistriţa