Imediat ce vremea s-a încălzit şi temperaturile au crescut au apărut primele corturi şi spaţii amenajate pe marginea drumului unde se vând pepeni aduşi tocmai din Vrancea. Află cât costă un kilogram de lebeniţă şi ce spune producătorul despre calitate!
De 21 de ani vine la Bistriţa unde vinde cei mai mulţi pepeni. Foarte încrezător în marfa lui, vrânceanul spune că poate concura cu toate supermarketurile şi susţine că are cel mai bun preţ.
A ajuns la Bistriţa de câteva zile, şi-a amplasat cortul la intrarea în oraş dinspre Unirea şi vinde kilogramul de lebeniţă cu 3 lei. „Nu concurez cu marfa din supermarket pentru că nu merită. Oamenii preferă să cumpere de la noi, mai ales că negociem preţul şi lăsăm şi la 2, 5 lei/kg”, ne spune omul care îmbie trecătorii cu cei mai gustoşi pepeni.
„M-au contactat de la un supermarket şi mi-au spus că vor să cumpere pepeni de la mine. Au zis că îmi plătesc bine pepenii cu 50 de bani pe kilogram. Am refuzat, mai ales că vin de atâţia ani aici şi nu am avut niciodată probleme, oamenii fiind mulţumiţi de fructele mele”, ne mai spune acesta.
Mulţumit de munca lui, producătorul recunoaşte că sămânţa pepenilor nu este din România, dar spune că pământul nostru roditor face minuni. Crescuţi în seră, pepenii abia ajunşi în oraş atrag privirile trecătorilor care nu se uită la bani când vine vorba de satisfacerea poftelor.
Comercianţii plătesc 800 de lei lunar pentru spaţiile pe care le închiriază pe marginea drumului pentru a-şi putea vinde pepenii. Ei stau câteva luni la Bistriţa, pâncă pe la începutul toamnei şi vând tone de pepeni galbeni şi lebeniţă.