Carne fragedă şi ingrediente alese, toate învârtite în ceaune după reţete originale! Cu asta se laudă bucătarii înscrişi în concursul de gătit gulaş care va avea loc duminică la ştrandul Codrişor. 19 echipe se vor întrece, iar bucătarii fiecărei echipe vor încerca să demonstreze că sunt masterchefi la ceaunul lor.
Concursul va începe la ora 10.00 şi se va desfăşura la ştrandul Codrişor. Organizatorii speră că vremea va fi bună şi că ploile se vor ţine departe de Bistriţa pentru a nu strica planurile. Startul pentru concursul de gătit se va da la ora 10.00, când bucătarii şi ajutoarele vor începe prepararea ceaunelor.
Primăria Bistriţa va pune la dispoziţia concurenţilor carnea, cartofii şi lemnele pentru foc, dar, pentru ca bunătăţile cu care speră să câştige să fie ca la carte, bucătarii vor trebui să îşi aducă singuri restul ingredientelor (secrete) de care au nevoie.
Fiecare echipă va trebui să pregătească minim 30 de porţii pe care să le împartă participanţilor la eveniment. Aşadar, pofticioşii şi gurmanzii sunt aşteptaţi dumincă la ştrandul Codrişor pentru a gusta din cele mai bune gulaşe pregătite la ceaun.
Un juriu special format pentru acest concurs va gusta din fiecare gulaş, iar bucătarii care vor avea cele mai delicioase preparate la ceaun vor fi premiaţi.