Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  47 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Pentru ilegalitățile descoperite de Curtea de Conturi, CAS BN aruncă vina pe sistemul informatic

27/02/2018 09:20:32 Flavia DANCIU  
Conform raportului Curții de Conturi, CAS BN a decontat ilegal, în 2016, medicamente și servicii medicale în valoare de sute de mii de lei. CAS se apără și spune că decontările au fost de 5 ori mai mici, iar de vină, și pentru acestea, este sistemul informatic.

În urma articolelor apărute în presă, prin care Casa de Asigurări de Sănătate Bistrița - Năsăud era acuzată, în urma controlului Curții de Conturi, că a făcut decontări ilegale în valoare de sute de mii de lei, aceasta s-a apărat aruncând vina pe sistemul informatic și necorectitudinea rapoartelor CC.

Despre neregulile găsite de Curtea de Conturi puteți citi AICI

CAS BN susține că nereguli privind decontarea medicamentelor pentru pensionarii care au pensia sub 700 de lei și pentru persoanele cu handicap, sunt nereguli ce se întâlnesc la TOATE Casele de Asigurări de Sănătate. Vina pentru acest lucru o are sistemul informatic, sau mai bine zis, lipsa lui în cadrul instituției. Astfel, CAS BN susține că ei nu pot verifica în timp real dacă o persoană mai are gradul respectiv de handicap, sau nu are alte venituri etc. Ei își actualizează baza de date doar o dată la doi ani, în urma controalelor aprobate de CNAS.

Mai mult, CAS BN susține că în urma unei reglementări, începând cu anul 2016, se pot elibera rețete pentru persoanele cu boli cronice, chiar dacă acestea sunt internate în spital.

În ce privește valoarea decontărilor ilegale, prezentată în raportul Curții de Conturi, CAS BN susține că aceasta este de fapt valoarea decontărilor ilegale de la TOATE Casele de Asigurări unde s-au găsit nereguli. Mai mult, aceste sume ar fi estimative și nu prezintă realitatea. În urma verificărilor punctuale a ilegalităților descoperite de Curtea de Conturi, s-a stabilit că de fapt, valoarea reală a acestora este de doar 11.084 lei, și nu 54.935 lei cum apare în raportul CC, sume ce au fost recuperate integral însă, până la data de 30.11.2017.

În ceea ce privește constatarea înscrisă în Raportul Curții de Conturi referitoare la decontarea unor servicii medicale de spitalizare continuă pentru care s-au identificat unele neconcordanțe între Foile de observație ale pacienților și datele introduse în sistemul informatic și pentru care prin Raportul de Audit se solicită recuperarea sumei de 406 mii lei, CAS Bistrița-Năsăud a solicitat prin dosarul nr. 4100/2017, aflat pe rol la Tribunalul Bistrița-Năsăud, anularea acestei măsuri ca fiind nefondată și nelegală, CAS BN îndeplinind toate măsurile legale de sancționare a acestor abateri pe care le permit contractele încheiate cu furnizorii de servicii medicale spitalicești. Acțiunea în anulare se află în derulare, CAS BN urmând a face publică Soluția pe care o va emite instanța”, explică într-un comunicat, Camelia Ilișuan, director general CAS BN.

Întregul comunicat poate fi citit AICI.

2814 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro